Futbol Devrimi

Spor Haberleri

Yapılacak değişiklik sonrasında bonservis paraları kulüp yerine FIFA havuzuna verilecek, menajerler de paylarını buradan alacak. Takım kadrosundaki futbolcu sayıları da kısıtlanacak.

ONUR DİNÇER
FIFA, futbolda yeni ve devrim niteliğinde değişikliklere hazırlanıyor. Dünya futbolunun patronu, transferde para trafiğini kontrol edebilmek ve şeffaflık sağlamak adına bir dizi tedbirler alacak.
Dünya futbolunu yöneten organizasyon tarafından iki yıl önce kurulan Stakeholders Committee (Paydaşlar Komitesi), ikinci olarak yarın toplanacak. CONCACAF Başkanı Kanadalı Vittorio Montagliani'nin başkanlık ettiği komite, kulüpler, lig yönetimleri ve üye federasyon temsilcilerinin görüşlerini alıyor, bu doğrultuda oyunun yapısında değişiklikler yapma amacı güdüyor.
Paydaşlar Komitesi'nin gündeminde önemli yeniliklerin bulunduğu, bu yeniliklerin yeni bir Bosman etkisi yaratacağı belirtiliyor. 1996'daki Bosman vakası sonrasında, futbolcuların serbest transferinin yolunun açılmasındaki gibi devrimlerin hayata geçirileceği ifade ediliyor.
Buna göre dünyadaki tüm ligler için istikrarlı bir transfer penceresi yaratılacak. Takım kadroları belli sayılarla kısıtlanacak. Menajerlik sisteminde değişiklikler yapılacak, futbol temsilcilerinin hareket alanı daraltılıp kontrol altına alınacak. Komitenin kararları, FIFA Konseyi'nde onaylandıktan sonra resmiyete kavuşacak.
Ödemeler tek merkeze

Kaynak: Skorer / Spor

Futbol, Spor, Haberler