Erkek Barınma Evi, kış aylarında evsizlerin yuvası oluyor

Güncel Haberler

TÜRKİYE'de ilk kez Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından kış aylarında sokakta yaşayan kişilerin soğuktan korunması için yapılan Ürünlü Erkek Barınma Evi, bu kış da 15 Ekim'de kapılarını açtı.

TÜRKİYE'de ilk kez Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından kış aylarında sokakta yaşayan kişilerin soğuktan korunması için yapılan Ürünlü Erkek Barınma Evi, bu kış da 15 Ekim'de kapılarını açtı. Birbirinden farklı hikayelere sahip onlarca kişinin ağırlandığı evde, ressamlık yapan ve ailesi tarafından bu tutkusu nedeniyle terk edilen Halil Özyanık (56) da kalıyor. Özyanık, yaptığı portreyi Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'a hediye ederek soğuktan korunmalarına yardım ettiği için teşekkür etti.

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nce 2011 yılında kış aylarında vatandaşların barınması için hizmete açılan Ürünlü Erkek Barınma Evi, bu kış da 15 Ekim 2019'da kapılarını açtı. Kış aylarının gelmesiyle Türkiye'nin her yerinden buraya gelen sokakta yaşayan birçok kişi, sıcak yemek ve yatacak yer buluyor. Türkiye'nin ilk erkek barınma evi olan Ürünlü Erkek Barınma Evi'nde televizyon ve kitaplar da bulunuyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye, , Haberler