Erdoğan Tarımı, küresel şirketlerin kar odaklı çarkında ezdirmeyeceğiz

Güncel Haberler

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, "Temel tarım ürünlerinde dışa bağımlı olmak, en az savunma sanayisinde dışa bağımlılık kadar tehlikelidir.

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, "Temel tarım ürünlerinde dışa bağımlı olmak, en az savunma sanayisinde dışa bağımlılık kadar tehlikelidir. Kıtaların ve çıkar mücadelelerinin kesiştiği bölgede yer alan bizim gibi bir ülke için bu asla göze alınamayacak bir risktir. Türk tarımını küresel şirketlerin sadece kar odaklı çalışan çarkı içinde kesinlikle ezdirmeyeceğiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen, '3'üncü Türkiye Tarım Orman Şurası'na katıldı. Programda Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, bakanlık yetkilileri ve Türkiye'nin dört bir yanından gelen çiftçiler de yer aldı. Burada konuşan Erdoğan, şuranın temel ilkesinin istişare olduğunu belirterek, konuya müdahil olan, kanaatlerini paylaşan herkese teşekkür etti. Cumhurbaşkanı olarak Türk tarımını geliştirecek, Türk çiftçisini güçlendirecek tüm kararların yakından takipçisi olacağını vurgulayan Erdoğan, "Ziraat Bankası Genel Müdürümüzle etraflıca görüştüm. Bu görüşmeden sonra da Ziraat Bankamız çiftçilerimizle çok daha etraflıca, geniş kapsamlı ve kredide bugüne kadar alışılmışın dışında bir dayanışmayı sürdürecektir. Belki de sizlerle ortaklığa girecek, bu tür adımları atacak. Çünkü istiyoruz ki biz artık dışarıdan kurban bayramlarında, şurada, burada artık hayvan ithali yapmayalım" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan, , Haberler