Engelleri dansla aşan milliler, göz dolduruyor

Spor Haberleri

SAMSUN'da kampa giren Tekerlekli Sandalye Dans Milli Takımı sporcuları, 29 Kasım'da Almanya'da düzenlenecek dünya dans şampiyonasına hazırlanıyor.

SAMSUN'da kampa giren Tekerlekli Sandalye Dans Milli Takımı sporcuları, 29 Kasım'da Almanya'da düzenlenecek dünya dans şampiyonasına hazırlanıyor. Sıkı kamp programında antrenmanlarını sürdüren milli dansçılar, yaşam hikayeleri ve gayretleriyle de dikkat çekiyor.

Milli dansçılar, Yaşar Doğu Spor Salonu'nda Milli Takım Antrenörü Gazi Umdu yönetimindeki yoğun kamp programında çalışmalarını sürdürüyor. Milliler şampiyondan altın madalya ile yurda dönmeyi hedefliyor. Uluslararası arenada Türkiye'yi temsil etmenin gururunu yaşayan milli dansçılar, yaşam hikayeleri ve gayretleriyle göz dolduruyor. Milli takımın dansçıları Abdül Kadir Ünal  (45) ve Memet Sefa Öztürk (39), yıllar önce başlarından geçen kaza ve olaylarda, yaşadıkları hikayeleriyle de örnek oluyor. 25 yıl önce omuriliğine isabet eden kurşun nedeniyle tekerlekli sandalye mahküm olan Ünal ile 2006'da İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'ndaki mezuniyet gecesi geçirdiği trafik kazası sonucu felç geçiren Öztürk'ün hayata bağlılığı ise herkese örnek oluyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Almanya, , Haberler