Eğitime destek için bahçe duvarını matematik tablosuna dönüştürdü

Güncel Haberler

VAN'da yaşayan 2 çocuk babası Ömer Tanış (36), mahalle arasında bulunan sokak duvarına ideolojik ve argo yazıların yazıldığını görünce, duvarı ilkokul çağındaki öğrencilerin faydalanabileceği matematik tablosuna dönüştürmeye karar verdi.

VAN'da yaşayan 2 çocuk babası Ömer Tanış (36), mahalle arasında bulunan sokak duvarına ideolojik ve argo yazıların yazıldığını görünce, duvarı ilkokul çağındaki öğrencilerin faydalanabileceği matematik tablosuna dönüştürmeye karar verdi. Tanış, fon kağıtlarından da yararlanarak çarpım tablosunun tamamını düzenli ve okunaklı bir şekilde evinin sokak duvarına işledi. Tanış'ın bu hizmeti, mahallede yaşayan aileleri ve özellikle de öğrencileri sevindirdi.

Merkez İpekyolu ilçesine bağlı Cevdet Paşa mahallesinin Tuncay Aras sokağında oturan Tanış, mahalle arasında bulunan sokak duvarına yazılan yazılardan rahatsız olup, duvarı çarpım tablosuna dönüştürdü. Bunun için de atölyesinde yoğun bir çalışma içerisine girdi. Tanış, kırtasiyeden aldığı fon kağıtlarına yazdırıp, kestiği rakamları şablon haline getirdikten sonra boyayarak özenle evinin sokak duvarına işledi. Tanış'ın düzenli ve okunaklı şekilde evinin bahçe duvarına şablonlarla işlediği çarpım tablosu, öğrenci ve velileri mutlu etti. Öğrenciler, böylelikle her okula gidişlerinde veya dönüşlerinde duvarda gördükleri çarpım tablosuna bakarak ezber yapmaya çalışıyorlar.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İpekyolu, Güncel, Haberler