Dursun Özbek: Galatasaray'ın En Büyük Sıkıntısı Banka Borcu

Spor Haberleri

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, sarı-kırmızılı kulübün mali yapısında en büyük sıkıntının banka borcu olduğunu belirterek, "Şu anda 230 milyon dolar civarında" dedi.

Dursun Özbek, TT Arena'da gerçekleşen Eylül ayı divan toplantısında bir konuşma gerçekleştirdi. 22 Eylül'de yapılması planlanan genel kurulun kulüp tarihinin en önemli toplantısı olacağını ifade eden Özbek, bu genel kurulda Riva ve Florya arazilerindeki projelerin görüşüleceğini belirtti.

"İYİ BİR BAŞLANGIÇ YAPTIK"

Futbolda lige iyi bir başlangıç yaptıklarını ifade eden Özbek, "Kadroda bazı futbolcuları gönderdik. Böylece bütçemizde muazzam bir rahatlama meydana geldi. Sattıklarımız ve aldıklarımız sonrasında aradaki bonservis ücretleri göz önüne alınırsa 3 milyon Euro harcamış olduk. Maaş miktarı olarak geçen seneyi 5 milyon Euro daha alt seviyeye çektik. UEFA ile yaptığımız anlaşmada takım olarak 65 milyon Euro maaş bütçemiz vardı bunu 59 milyon Euro'ya indirdik. Daha da aşağıya indirebilirdik ama geçmişten gelen kontratlar yüzünden bu seviyede kaldık" dedi.

"BASKETBOLA 9 MİLYON HARCADIK"

Özbek, basketbolda geçen sezon Eurocup'ı kazandıklarını hatırlatarak, "Bu sezon Euroleague'e terfi ettik. Çok daha kuvvetli bir ligde mücadele edeceğiz. Bu üst ligde oynayacak takımı da kurduk. Yaklaşık 9 milyon Euro bir bütçe harcaması yaptık. Mücadele edeceğimiz takımların bütçesi 20-25 milyon Euro seviyesinde. Hazırlıklar başladı ve İtalya'da ilk turnuvayı da kazandık" diye konuştu.

"VERGİLER DÜŞSÜN İSTEDİM"

Voleybolu artık Taç spor'da oynadıklarını ve imkanların arttığını dile getiren Özbek, "Ülke olarak Rio Olimpiyatları'na 105 kişilik kafile ile katıldık bunun 15'i Galatasaray sporcusu idi. Bu yüzden Gençlik ve Spor Bakanımız ile görüştüm. Sporda kulübümüzün önemini anlattım. Amatör sporcuların getirisinin azlığı nedeniyle kulüplere büyük yük teşkil ettiğini anlattım. Devletin amatör sporlara destek vermesi gerektiğini Sayın Bakan ve Sayın Cumhurbaşkanı'mıza anlattım. Her yıl 80-90 milyon civarında vergi ödüyoruz. Bunun amatör spor harcamalarından düşülmesini önerdim" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Galatasaray, Eylül, Riva, Spor, Haberler