Doğada yetişen tıbbi ve aromatik bitkiler, bahçelerde çoğaltılıp bal ormanlarına dikiliyor

Güncel Haberler

ESKİŞEHİR Orman Bölge Müdürlüğü, doğada kendiliğinden yetişen tıbbi ve aromatik bitkilerin tohumlarını 3 yıl önce kurdukları 62 dekarlık bahçelerde çoğaltarak, 56 türe çıkardı.

ESKİŞEHİR Orman Bölge Müdürlüğü, doğada kendiliğinden yetişen tıbbi ve aromatik bitkilerin tohumlarını 3 yıl önce kurdukları 62 dekarlık bahçelerde çoğaltarak, 56 türe çıkardı. Bahçelerde yetiştirilen tıbbi ve aromatik bitki tohumları isteyen köylülere ücretsiz olarak dağıtılırken, bal ormanlarında verimi artırmak için kullanılmaya başlandı. Bitkilerden elde edilen yağ ve çay gibi ürünleri de üreticilere örnek olması için Ptt AVM'ler üzerinden satışa çıkarıldı.

Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü, birçoğu ormanlık alanlarda kendiliğinden yetişen şifalı ve değerli bitkileri, tıbbi bitki bahçelerinde ve fidanlıklarda çoğalttı. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi ile yapılan iş birliği kapsamında 3 yıl önce kurulan 62 dekarlık bahçelerde tıbbi ve aromatik bitkilerin sayıları 56 türün üzerine çıkarıldı. Bahçelerde aralarında alıç, ahlat, üvez, kızılcık, hünnap ve ıhlamur gibi çalı gruplarının yanı sıra, adaçayı, melisa, lavanta, ekinezya, sarı kantaron, zufa otu, kişniş, tıbbi papatya gibi tıbbi ve aromatik bitkiler de ekildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Eskişehir, PTT, Güncel, Haberler