Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hafter'e hak ettiği dersi vermekten geri durmayacağız

Güncel Haberler

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, Libya'da ateşkes görüşmelerinde Hafter'in masayı terk etmesiyle ilgili "Ülkenin meşru yönetimine ve Libya'daki kardeşlerimize saldırılarını sürdürmesi halinde darbeci Hafter'e hak ettiği dersi vermekten de asla geri durmayacağız.

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, Libya'da ateşkes görüşmelerinde Hafter'in masayı terk etmesiyle ilgili "Ülkenin meşru yönetimine ve Libya'daki kardeşlerimize saldırılarını sürdürmesi halinde darbeci Hafter'e hak ettiği dersi vermekten de asla geri durmayacağız. Libya halkını özgürlüğe ve istikrara kavuşturana kadar bu coğrafyadaki varlığımız sürecektir" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin TBMM grup toplantısında konuştu. Erdoğan, Türkiye'nin bu dönemde attığı adımlar ve ortaya koyduğu iradenin önümüzdeki yarım asrı, hatta bir asrı biçimlendirecek öneme sahip olduğunu söyledi. Bu dönemin en önemli özelliklerinden birisinin iç ve dış politika ayrımlarının ortadan kalkması olduğunu vurgulayan Erdoğan, "Türkiye'ye diz çöktürmek ve milletimize zihnine ve bedenine pranga vurmak için her şeyi denediler; ama hamdolsun başaramadılar. Bölgemizde Türkiye'yi dışarıda bırakmaya, hakkımızı ve hukukumuzu gasp etmeye yönelik her oyunu çok daha büyük hamlelerle boşa çıkarmayı sürdürüyoruz" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Libya, Güncel, Haberler