Çocukları can aşısı oldu

Güncel Haberler

İZMİR Kent Hastanesi'nde, karaciğer yetmezliği çeken İlhan Yılmaz'a (59) oğlu Sefa Osman Yılmaz (26), siroz hastası Ayşen Özet'e (57) ise kızı Sıdıka Köse (37) karaciğerlerinden parça vererek can aşısı oldu.

İZMİR Kent Hastanesi'nde, karaciğer yetmezliği çeken İlhan Yılmaz'a (59) oğlu Sefa Osman Yılmaz (26), siroz hastası Ayşen Özet'e (57) ise kızı Sıdıka Köse (37) karaciğerlerinden parça vererek can aşısı oldu. Nakillerinin ardından hem hastaların hem de onları yeniden hayata bağlayan çocuklarının sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

Karşıyaka ilçesinde yaşayan İlhan Yılmaz, 2 yıl önce diş etlerindeki kanama görülünce, eşi Nilüfer (55) ve oğlu Sefa Osman Yılmaz ile kızı Merve Demiral'ın ısrarıyla hastaneye gittiğinde karaciğerinde siroz geliştiğini öğrendi. Tanının konulmasıyla hayatı değişen Yılmaz için kötü günler başladı. Doktor takibi ve ilaç tedavileriyle yaşamını sürdüren Yılmaz'a, bir süre sonra karaciğer kanseri tanısı kondu. Nakil kararı verilmesi üzerine Yılmaz, İzmir Kent Hastanesi'ne başvurdu. Gönüllü olan oğul Yılmaz'ın donör olabileceği belirlendi. Yılmaz'a 1 Eylül 2020'de gerçekleşen operasyonla oğlu Sefa Osman'dan alınan karaciğer dokusu nakledildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Osman Yılmaz, İzmir, Güncel, Haberler