Bilal Erdoğan: Geleneksel sporlar, kimliğin korunması için önemli

Güncel Haberler

DÜNYA Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, geleneksel sporların ihya edilmesinin çok önemli olduğunu belirterek, "Çocukların bu sporları tekrar icra eder hale gelmeleri, sporları canlandırmak, kültür ve kimliğimizi korumak son derece önemli" dedi.

DÜNYA Etno spor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, geleneksel sporların ihya edilmesinin çok önemli olduğunu belirterek, "Çocukların bu sporları tekrar icra eder hale gelmeleri, sporları canlandırmak, kültür ve kimliğimizi korumak son derece önemli" dedi.

Dünya Etnospor Konfederasyonu tarafından Antalya'nın Serik ilçesine bağlı turizm bölgesi Belek'teki bir otelde, 'Geleneksel Sporların İhyası' temasıyla gerçekleştirilen 3'üncü Uluslararası Etnospor Forumu sona erdi. Forumun kapanış konuşmasını yapan Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, toplumların köklerine indiğini söyledi. Her toplumun kendine has bir kimliğe sahip olduğunu ve bu kimlik sayesinde değerli olduklarını aktaran Erdoğan, her ülkenin farklı bir renk olduğunu söyledi. Erdoğan, "Her bir toplum bir renk. Dolayısıyla geleneksel sporlar açısından baktığımızda bunların ihya edilmesi çok önemli. Çocukların bu sporları tekrar icra eder hale gelmeleri, sporları canlandırmak, kültür ve kimliğimizi korumak son derece önemli" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel, Haberler