Son dakika haberi... 'Balon balığını küresel ısınma nedeniyle her yerde görmemiz mümkün'

Güncel Haberler

Son dakika haberleri... VAN'da, fırıncının yediği balon balığından zehirlenerek, öldüğü iddiası üzerine hem satıcılar hem de tüketiciler, yaşananın tekrarlanmaması için daha dikkatli davranıyor.

VAN'da, fırıncının yediği balon balığından zehirlenerek, öldüğü iddiası üzerine hem satıcılar hem de tüketiciler, yaşananın tekrarlanmaması için daha dikkatli davranıyor. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Su Ürünleri Fakültesi öğretim üyesi Dr. Mustafa Akkuş ise balon balığını, küresel ısınmanın sonucu olarak artık her yerde görmenin mümkün olduğunu belirterek, uyarıda bulundu. Akkuş, "Bugün bu balık buraya geldiyse Türkiye'nin her yerine gidebilir. Ne kadar denetim yaparsanız yapın yine gözden kaçırmalar olacaktır. Dolayısıyla balık alırken artık daha dikkatli olmamız lazım" dedi.

Van YYÜ Su Ürünleri Fakültesi öğretim üyesi Dr. Mustafa Akkuş, balon balığının 2000'li yıllardan sonra ülke gündemine geldiğini söyledi. Her geçen yıl artan oranla balon balığı ile ilgili vakaları duyduklarını belirten Akkuş, bu balığın Kızıldeniz kökenli olup, Süveyş Kanalı ile Akdeniz'e yoğun olarak geçiş yapan, istilacı tür olduğunu söyledi. Van'ın Antalya ve Mersin'e bin kilometre uzaklıkta bir yer olduğunu belirten Dr. Akkuş, şöyle konuştu:

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye, , Haberler, Son Dakika