Bakan Turhan: Siber tehdit karşısında organizasyonumuzu oluşturduk

Politika Haberleri

ULAŞTIRMA ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, siber güvenlikte oluşabilecek güvenlik zaafını saldırganların gözüyle görmeye çalışıp, önceden tedbir almanın çok önemli olduğunu söyledi.

ULAŞTIRMA ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, siber güvenlikte oluşabilecek güvenlik zaafını saldırganların gözüyle görmeye çalışıp, önceden tedbir almanın çok önemli olduğunu söyledi. Turhan, "Biz, bu tehdit karşısında yerimizi almış ve Ulusal Siber Olaylara Müdahale Organizasyonumuzu oluşturmuş bulunuyoruz" dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanlığı'nda düzenlenen 'Uluslararası Siber Kalkan 2019 Tatbikatı'na katıldı. Turhan, 17 ülkeden 19 takımın yarışacağı ve 87 katılımcının icra edeceği tatbikatın 2 gün boyunca devam edeceğini belirterek, "Bu süre içerisinde katılımcı ülkelerden oluşan takımlar zafiyetleri ve zararlı yazılımları tespit edip, gerekli önlemleri en hızlı şekilde alabilmek için zamana karşı amansız bir mücadele sergileyecekler. Tatbikatın sona ereceği 20 Aralık akşamı düzenlenecek törende, dereceye giren takımlar ilan edilecek" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Mehmet Cahit Turhan, Politika, Haberler