Bakan Dönmez: 2020 yılında 5 açık deniz sondaj hedefimiz var

Güncel Haberler

ENERJİ ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, " 'Yavuz 1' sondaj gemimiz cuma günü Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden aldığımız ruhsat alanlarından birisi olan 'Lefkoşa 1' olarak adlandırdığımız sahaya gitti.

ENERJİ ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, " 'Yavuz 1' sondaj gemimiz cuma günü Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden aldığımız ruhsat alanlarından birisi olan 'Lefkoşa 1' olarak adlandırdığımız sahaya gitti. Geçtiğimiz yıl 5 offshore (açık deniz) sondaj hedefimiz vardı, 5'ini de tamamladık. 2020 yılında da 5 offshore sondaj hedefimiz var" dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Nijer Madencilik Bakanı Hassane Baraze Moussa ile bakanlık binasında düzenlenen 'Türkiye ve Nijer Arasında Maden Alanında İş Birliği Anlaşması' imza törenine katıldı. Toplantıda çok sayıda Türk ve Nijerli bürokrat yer aldı. Burada konuşan Bakan Dönmez, Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü (MTA) ve yurt dışı iştiraki Uluslararası Madencilik A.Ş.'nin Nijer'in güneybatısındaki Koulbaga-1, Koulbaga-2 ve Dares Salam-2 adlı üç maden sahasında arama ve araştırma yapması hususunda Bakan Moussa ile mutabık kaldıklarını söyledi. Bakan Dönmez, "Bu sahalarda jeokimya, jeofizik ve sondaj çalışmalarıyla görünür rezerv tespitinde bulunacağız. Sonrasında Nijer Hükümeti ile dostluğumuzu daha da güçlendireceğini düşündüğümüz ve her iki ülke açısından istihdam ve iş gücünü artıracak olan cevherin üretimi aşamasına geçmeyi hedefliyoruz" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Güncel, Haberler