Bakan Çavuşoğlu, 'solunum cihazı' iddialarını yalanladı

Güncel Haberler

DIŞİŞLERİ Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İspanya Dışişleri Bakanı Luca Arancha Laya'nın satın aldıkları solunum cihazlarının Türkiye'de tutulduğunu söylediği iddialarına ilişkin, "Bugün kendisiyle telefonla da görüştüm.

DIŞİŞLERİ Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İspanya Dışişleri Bakanı Luca Arancha Laya'nın satın aldıkları solunum cihazlarının Türkiye'de tutulduğunu söylediği iddialarına ilişkin, "Bugün kendisiyle telefonla da görüştüm. Bu yalan haberlerden dolayı büyük üzüntü duyduğunu, İspanya'nın bazı bölgelerinde medyada çıkan Türkiye'yle ilgili iddiaları güçlü bir şekilde reddettiklerini söyledi" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, CNN Türk ekranında moderatörlüğünü Semiha Şahin'in yaptığı 'CNN Türk Masası' programına telefonla bağlandı. İspanya'nın satın aldığı solunum cihazlarını Türkiye'nin tuttuğuna ilişkin iddiaları cevaplayan, Çavuşoğlu, "Bugün İspanya Dışişleri Bakanı Arancha Laya'yla telefonla da görüştüm. Kendisi de bu çıkan yalan haberlerden dolayı büyük üzüntü duyduğunu söyledi. Bu akşam Türkiye saatiyle 21.00'de canlı yayına çıkıp bunu düzelteceğini söylemişti ve bu açıklamayı da yaptı. İspanya'nın bazı bölgelerinde medyada çıkan Türkiye'yle ilgili iddiaları güçlü bir şekilde reddettiklerini söyledi. Türkiye'nin bugüne kadar İspanya'ya verdiği desteği de bir kere daha vurgulayarak ülkemize teşekkür etti" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye, İspanya, Güncel, Haberler