Asırların hayali Çanakkale Köprüsü, transit trafik yükünü azaltacak

Güncel Haberler

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan'ın, 18 Mart 2017 tarihinde temelini attığı ve 'asırların hayali' dediği 1915 Çanakkale Köprüsü, tamamlandığında boğazın en batısında Avrupa ve Asya kıtalarını birleştirerek, Marmara Bölgesi'nin İstanbul merkezli transit trafik yükünü hafifletecek.

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan'ın, 18 Mart 2017 tarihinde temelini attığı ve 'asırların hayali' dediği 1915 Çanakkale Köprüsü, tamamlandığında boğazın en batısında Avrupa ve Asya kıtalarını birleştirerek, Marmara Bölgesi'nin İstanbul merkezli transit trafik yükünü hafifletecek. Çalışmaların sürdüğü 1915 Çanakkale Köprüsü'nde, ana halatların çekilmesi sırasında çalışma platformu olarak kullanılacak 'Kedi Yolu' yapımı için geçici kılavuz halatlar kısa süre önce çekildi.

Çanakkale Boğazı'nda, Avrupa ve Asya yakalarını ilk kez birleştirecek olan 1915 Çanakkale Köprüsü'nün temelini atan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçen aylarda 318 metrelik kulelerin tamamlanması nedeniyle düzenlenen törene video konferans ile katılarak, "Bilindiği gibi bu köprü Marmara Denizi'ni her iki taraftan kuşatan büyük otoyol ağımızın en kritik geçiş noktasıdır. Esasen Çanakkale Boğazına köprü inşaatı asırların hayalidir. Ülkemizde pek çok hayal gibi bunu da gerçeğe dönüştürmek hamdolsun bize nasip oldu. Köprünün 2023 metrelik orta açıklığı, 2023 hedeflerimizin de ifadesidir" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

1915 Çanakkale Köprüsü, Çanakkale, Güncel, Haberler