Ali Öztunç, İliç'teki Altın Madeni İçin Uyardı: "Burada Yer Altı Sularına Karışacak Olan Kimyasal Atıklar Ne Börtü Bırakır Ne Böcek"

Güncel Haberler

CHP Genel Başkan Yardımcı Ali Öztunç, Erzincan’ın İliç ilçesindeki altın madeninin neden olduğu tehlikeye dikkat çekerek, “Allah korusun, bu siyanür havuzlarında herhangi bir şey olması durumunda -ki burası deprem bölgesi, bir şey olması durumunda- burada yer altı sularına karışacak olan kimyasal atıklar Fırat’ı, Keban Barajı’nı, Munzur’u kirletir. Ne börtü bırakır ne böcek; taş üstünde taş bırakmaz. Buraları gerçekten sıkıntılı bir hale sokar. Bu yüzden buraya devletin daha fazla eğilmesi gerektiğini düşünüyoruz, denetimlerin daha fazla yapılması gerektiğini düşünüyoruz. Bu yöntemle bu işi yapılmasının yanlış olduğunu söylüyoruz” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcı Ali Öztunç, Erzincan'ın İliç ilçesindeki altın madeninin neden olduğu tehlikeye dikkat çekerek, "Allah korusun, bu siyanür havuzlarında herhangi bir şey olması durumunda -ki burası deprem bölgesi, bir şey olması durumunda- burada yer altı sularına karışacak olan kimyasal atıklar Fırat'ı, Keban Barajı'nı, Munzur'u kirletir. Ne börtü bırakır ne böcek; taş üstünde taş bırakmaz. Buraları gerçekten sıkıntılı bir hale sokar. Bu yüzden buraya devletin daha fazla eğilmesi gerektiğini düşünüyoruz, denetimlerin daha fazla yapılması gerektiğini düşünüyoruz. Bu yöntemle bu işi yapılmasının yanlış olduğunu söylüyoruz" dedi.

Kaynak: ANKA / Güncel

Ali Öztunç, Erzincan, , Haberler