Mersin'de ÇED Raporunun Onaylanması Protesto Edildi

Yerel Haberler

Mersin'de nükleer karşıtları, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin Çevresel Etki Değerlendirmesi raporunun onaylanmasını protesto etti.

Mersin Nükleer Karşıtı Platformu (NKP) üyeleri, Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) için Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporunun onaylanmasını protesto etti.

Akkuyu NGS Toplum Bilgilendirme Merkezi önünde toplanan Mersin Nükleer Karşıtı Platformu üyeleri, sloganlarla Mersin'de nükleer santral istemediklerini belirttiler.

Platform sözcüsü Seyfettin Atar, yaptığı açıklamada, dün Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından NGS Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporunun onaylandığını anımsattı.

Mersin NKP üyeleri olarak çok sayıda itiraz dilekçesini bakanlığa sunduklarını, buna rağmen ÇED raporunun onaylandığını ifade eden Atar, şöyle konuştu:

"ÇED Yönetmeliği'nin 14. maddesinin 1. bendine göre halkın görüş ve önerilerini almak üzere görüşe açıldığı iddia edilen bu süreç, yetkililer tarafından işletilmemektedir. Dünyanın vazgeçtiği nükleer enerjinin alternatifsiz bir çözüm olarak dayatılmasına karşın, ülkemizde birçok yenilebilir enerji kaynağı mevcut. Bu alternatifler neden tüm dünya ülkeleri gibi kullanılmıyor. Olası bir kaza sonrası güvenlik standartlarının ne şekilde uygulanacağı, kaza sonrası olası riskler ve çözüm mekanizmaları bir sır gibi saklanarak nükleer santral projesi halkımıza dayatılmaktadır."

Atar, ÇED raporunun oldu bittiye getirilerek geleceklerinin ipotek altına alınmaya çalışıldığını iddia etti.

Grup, açıklamanın ardından olaysız şekilde dağıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Mersin, Yerel, Haberler