AK Parti'li Özkan: 'Erken evlilik' sorununu parlamentoda çözmek istiyoruz

Güncel Haberler

AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, erken evlilik konusunun toplumsal yara olduğunu söyleyerek, "Bu erken evlilik sorununu da parlamentonun gündemine getirerek çözmek istiyoruz.

Ak Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, erken evlilik konusunun toplumsal yara olduğunu söyleyerek, "Bu erken evlilik sorununu da parlamentonun gündemine getirerek çözmek istiyoruz. Biz çalışmalarımıza başladık" dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, yarın TBMM Adalet Komisyonu'nda görüşmelerine başlanacak Ceza İnfaz Yasası teklifine ilişkin DHA'ya açıklama yaptı. Özkan, Ceza İnfaz Yasası ile ilgili düzenlemenin, koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında erken bir tarihe çekildiğini söyledi. Koronavirüsün küresel bir salgın olduğuna işaret eden Özkan, "Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Komisyon Başkanı bir açıklama yaptı. 'Cezaevlerindeki kalabalığı azaltmak lazım' dedi. Sağlık Bilim Kurulu'nun yapmış olduğu açıklamalar çerçevesinde cezaevlerini de Covid-19 bağlamında düzenlemek zorundaydık. Bunu da infaz düzenlemesi kapsamında gececi bir düzenleme olarak koyduk" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

AK Parti, , Haberler