459 kişilik salondaki tiyatroları izlemek için 45 bin kişi başvurdu

Kültür Sanat Haberleri

ESKİŞEHİR'de, Anadolu Üniversitesince bu yıl ilk kez düzenlenen ve yerli tiyatroların yanı sıra yabancı ekiplerinde yer aldığı Tiyatro Festivali, Arzu Tramvayı oyunuyla başladı.

ESKİŞEHİR'de, Anadolu Üniversitesince bu yıl ilk kez düzenlenen ve yerli tiyatroların yanı sıra yabancı ekiplerinde yer aldığı Tiyatro Festivali, Arzu Tramvayı oyunuyla başladı. Atatürk Kültür ve Sanat Merkezindeki oyunları 459 kişilik salonda izlemek için yaklaşık 45 bin kişi başvurdu. Katılımın ardından Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı, "Tiyatro oyunları için 459 kişilik salonumuzu kullanmayı hedeflemiştik. 45 bin kişilik bir talep olunca, bu durum bizi sevindirdi ve ne kadar doğru bir iş yaptığımızın farkına vardık" dedi.

Anadolu Üniversitesince yaklaşık 8 aylık çalışmanın ardından tiyatro oyunları, atölyeler ve söyleşilerin olacağı 'Anadolu Üniversitesi Uluslararası Tiyatro Festivali' bugün başladı. Tiyatro araştırması ve eğitimine yönelik başlatılan proje kapsamında 9 Kasım'a kadar sürecek olan 'Uluslararası Tiyatro Festivali'nin açılış programına Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Kültür Sanat

Eskişehir, Çomaklı, , Haberler