Haberler

Üniversite Öğrencileri, Modifiyeli Deniz Bisikleti Yaptı

Güncelleme:

Amasya'da bir grup üniversite öğrencisi modifiye ettikleri bisikletle nehrin yüzeyinde gezmeyi başardılar.

Amasya Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Otomotiv Teknolojisi Programı öğrencileri, ekiptekilerden birinin babasına ait hurda bisikleti tamir edip iki tarafına monte ettikleri demir borulara 'damacana' olarak bilinen su bidonlarından bağlayıp su yüzeyinde ilerlemeyi başardılar.

"İNSAN KORKUYOR AMA..."

Arka tekerin jantlarını palet haline getirdiklerini, pedalı çevirdikçe hızlanan bisikletin deneme yüzüşünü de başarıyla gerçekleştirdiklerini belirten öğrencilerden Recep Uzun, "Dönem bitirme ödevinde bu projeyi çıkarmaya karar verdik. Başlangıçta yüzeceğine kimse inanmadı. Herkes alay etti. Ama başardık. Gerçekten güzel bir proje çıktı. Çokta eğlenceli. İnsan korkuyor ama bir süre sonra alışıyor" dedi.

AKINTIYA KARŞI İPLE BAĞLANIYOR

Şehrin ortasından geçen Yeşilırmak'ta ulaşımın sağlanabileceği fikrinden yola çıkarak projeyi planlayıp arkadaşlarıyla paylaştığını anlatan Emre Cansın Yıldırım da, bisikletin su yüzeyinde kalabilmesi için su bidonlarının içine hava bastıklarını, ayrıca deneme esnasında akıntıya kapılma olasılığına karşın da bağlanan iple kıyı boyunca takip ettiklerini söyledi.

"MOTOR TAKILABİLİR"

Bisikletin ilerleyen süreçte geliştirilebileceğini ve üzerindeki kişi sayısının da artırılabileceğine değinen Yıldırım, "Bu sadece bizim elimizdeki imkanlarla oldu. Motor takılabilir. Geriye gidebilme olanağı sağlanabilir." diye konuştu.

Babasına ait bisikletin bu hale geleceğini hiç düşünmediğini söyleyen Abdulsamet Polat da, çevreden geçenlerin kendilerini şaşkın gözlerle izlediğini dile getirdi.

Öğrenciler, denemenin ardından ırmaktan çıkardıkları bisikleti yolda sürerek okullarına geri döndüler.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Recep Uzun Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (63)

TIRTO:

MADEN KAZALARINA 1800 LÜ YILLARI ÖRNEK GÖSTEREN CUMHURBAŞKANI NIN ÜLKESİNDEKİ İLERİ DÜŞÜNCELİ GENÇLİĞİN İCATLARI. . .

63
6
yanıtYanıtla
Serkan Yıldız:

Bu çocuklar bir harika ne içtilerse aynısından istiyorum. Geleceğin teknolojisini bugünden ayağımıza getirdiler. 1000 sene sonrasının teknolojisi tebrikler sizin için küçük ama insanlık için kocaman bir adım. Seneler evvel yüzme bilmeyen bir arkadaşa pet şişeler bağlayıp batmamasını sağlamıştık o zamandan bu yana gördüğüm en büyük icat.

53
2
yanıtYanıtla
HERİF:

ELİN ÜNİVERSİTELİLERİ UZAYA ÇIKMA PLANI YAPAR, BİZİMKİLERDE İŞTE. . . .

28
7
yanıtYanıtla
erhanalisbah:

eğer bunu bir tamirci çırağı yapsaydı alkışlardım, üniversite öğrencileri yaptıysa düşünü çocuklar adına utandım???ilk okul çocukları daha iyi seviyede. .

30
3
yanıtYanıtla
mmtt:

bunu lunaparklarda su bisikleti diye kullanıyorlar neyini icat etmişler

24
1
yanıtYanıtla
-_:

üniversitelerin bölümlerin bir çogu böyle. büyük düşünen cok az sayıda ögretim elemanı ve ögrenci mevcut. destek yok, sistem bozuk yapılacak bir şey yok. . .

14
10
yanıtYanıtla
Koray:

Üniversitelerde lisans öğrencilerinden bilim üretmeleri beklentisi dünyanın hiçbir yerinde yoktur. Bu bir eğitim ve deneyimleme sürecidir. Öğrenciler bu şekilde bir düşünceden başlayıp prototip üretimine giden yolu tecrübe ederler ve gösterdikleri performansa göre de not alırlar. Bilim tarihindeki büyük icatlar hiçbir zaman ilk seferde ortaya çıkmamıştır. Bir şeyi yapmanın yolunu bulabilmek için yapamamanın bin bir yolunu keşfetmek gerekir.

7
17
yanıtYanıtla
NaznaznazillimobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Nazilli il olsun

5
17
yanıtYanıtla
VATANDAŞ:

DAMACANALARI ŞORTLARININ İÇİNE KOYSALARDI SUYUN ÜSTÜNDE DAHA FAZLA KALIRLARDI. (ELİN ÇOCUKLARI GÖRÜNMEZ DENİZ ALTI YAPMA PEŞİNDE BİZİMKİLER DE BİSİKLETE DAMACANA (BİDON ) BAĞLAMIŞ

21
0
yanıtYanıtla
gören adammobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Susam sokağındaki mucit gibiler,icat edilmişleri icat,ediyorlar..

20
0
yanıtYanıtla
Tüm 63 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title