Temizlik yaparken pamuklu eldiven üzerine bulaşık eldiveni kullanılmalı

Sağlık Haberleri

ANTALYA'da Cilt Hastalıkları Uzmanı Dr. Evren Küçük, koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle ev ve çevre temizliğinin önemini vurgulayarak, eldiven kullanılırken de dikkatli olunması gerektiğini söyledi.

ANTALYA'da Cilt Hastalıkları Uzmanı Dr. Evren Küçük, koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle ev ve çevre temizliğinin önemini vurgulayarak, eldiven kullanılırken de dikkatli olunması gerektiğini söyledi. Uzun süreli eldiven kullanmanın terlemeye bağlı tahriş ve egzamaya yol açacağını belirten Dr. Küçük, özellikle temizlik yaparken pamuklu eldiven üzerine bulaşık eldiveni giyilmesini önerdi.

Cilt Hastalıkları Uzmanı Dr. Evren Küçük, yeni tip koronavirüs salgınından korunmada en önemli faktörlerden birinin sık sık el yıkamak, kolonya ve dezenfektan kullanmak olduğunu belirtirken, ellerde kuruluk, kızarıklık, kaşıntı oluşmaması için mutlaka nemlendirici kullanılması gerektiğini vurguladı. Dr. Evren Küçük, "Can alıcı önerimiz ise ellerinizi yıkadıktan sonra mutlaka bariyer oluşturan, cildi iyi nemlendiren kokusuz, parfümsüz el kremleri kullanmak" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Sağlık

Evren, , Haberler