Silivri'de kuşları öldüren 'çelik ağ'

Güncel Haberler

SİLİVRİ sahilinde, kerkenezlerin ve bazı göçmen kuşların yuva yaptığı falezler, heyelanı önlemek amacıyla, İstanbul Büyükşehir Belediyesi(İBB) tarafından çelik ağlarla kaplandı.

SİLİVRİ sahilinde, kerkenezlerin ve bazı göçmen kuşların yuva yaptığı falezler, heyelanı önlemek amacıyla, İstanbul Büyükşehir Belediyesi(İBB) tarafından çelik ağlarla kaplandı. Çelik ağlara takılan kuşlar birer birer ölmeye başladı. Silivri Çevre Derneği Başkanı Ali Korsan, "Kuşlara hapishane yaptılar" dedi. İBB'den konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Çelik ağların bir kısmı örüldükten sonra Silivri Çevre Derneği Başkanı Ali Korsan ile yerinde inceleme yapıldı, kerkenezlerin yuvasına girebilmesi içini ağlarda belirli çapta delikler açılması kararlaştırıldı. Bahse konu iş tamamlanma aşamasında olup, gerekmesi halinde delik sayısı ve çapı artırılabilecektir" ifadeleri kullanıldı.

Silivri İskele Meydanı Boşnak Bahçe'deki falezlere, kaya ya da taşme ihtimaline karşı  İBB tarafından 900 metre uzunluğunda yapılan çelik ağlar, kuş popülasyonları için büyük tehlike oluşturuyor. Her yıl nisan-mayıs aylarında gelen kerkenez, güvercin, saksağan ve kargaların göç yolu üzerine yapılan tel örgüler, kuşların takılıp ölmesine neden oluyor. İBB Beyaz Masa'ya edilen şikayetler üzerine tel örgüler arasına yapılan 35 santimetrelik delikler ise yetersiz kaldı. Uzmanlar çelik ağların bir an önce kaldırılmasını aksi halde kuş popülasyonunun büyük ölçüde zarar göreceğini söyleyerek, yetkililerden çözüm istedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

, Haberler