Son dakika haber: DEAŞ'ın sözde istihbaratçısının cinayetini azmettiren kişi, yakalandı

Güncel Haberler

Son dakika gündem haberi... KONYA'da, örgüt içi hesaplaşmada işkenceyle öldürülen DEAŞ'ın sözde istihbaratçısı Emrah Ağar'ın (27), öldürülmesinde azmettirici olduğu öne sürülen Abdulsamet Demir (35), yaklaşık 3,5 ay sonra saklandığı evde polis ekiplerince yakalandı.

KONYA'da, örgüt içi hesaplaşmada işkenceyle öldürülen DEAŞ'ın sözde istihbaratçısı Emrah Ağar'ın (27), öldürülmesinde azmettirici olduğu öne sürülen Abdulsamet Demir (35), yaklaşık 3,5 ay sonra saklandığı evde polis ekiplerince yakalandı. Örgütte 'Takva' grubunun hocalarından olduğu öne sürülen Demir'in tanınmamak için saçı ve sakalını kestiği, örgüt içinde yasak olmasına rağmen kot pantolon giydiği, kırsal kesimlerde çobanlık ve tarım işçiliği yaparak gizlenmeye çalıştığı öğrenildi. Daha önce 3 kişinin tutuklandığı olayla ilgili Demir de tutuklandı.

Daha önce terör örgütü DEAŞ'ın üyesi olduğu iddiasıyla tutuklanan ve bir süre cezaevinde kaldıktan sonra tahliye olan, örgütün sözde istihbaratçısı Emrah Ağar'ın merkez Selçuklu ilçesi Aydınlıkevler Mahallesi'ndeki evinin önüne, 22 Temmuz Çarşamba günü saat 22.00 sıralarında şapkalı, maskeli ve montlu 5 kişi geldi. Şüphelilerden 1'i evin önünde gözcülük yaparken 2'si de evin kapısını çalıp, Ağar'a dışarıda konuşmak istediklerini söyledi. Bunun üzerine şüpheliler ve Ağar sokakta yürürken diğer şüphelilerde plakasız minibüsle yanlarına gelerek Ağar'ı zorla minibüse bindirip, kaçırdı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Emrah, Güncel, Haberler, Son Dakika