Prof. Dr. Ocak: Aç uyanan metabolizma için zengin kahvaltıyla güne başlanmalı

Sağlık Haberleri

VAN Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Gıda Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Elvan Ocak, dünyaca ünlü kalp cerrahı Prof. Dr. Mehmet Öz'ün kahvaltının gereksiz olduğu ve yasaklanması gerektiği sözlerini eleştirdi.

VAN Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Gıda Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Elvan Ocak, dünyaca ünlü kalp cerrahı Prof. Dr. Mehmet Öz'ün kahvaltının gereksiz olduğu ve yasaklanması gerektiği sözlerini eleştirdi. Ocak, "Günlük aktivitesini sağlayabilmek için yoğun açlık hissiyle uyanan metabolizmayı aktif hale getirmek adına, zengin kahvaltı ile güne başlamamız gerektiğini düşünüyorum. Bu anlamda Van kahvaltısı da vazgeçilmezlerden" dedi.

Prof. Dr. Mehmet Öz'ün, beslenme uzmanlarının kahvaltının günün en önemli öğünü olduğu sözlerine karşı çıkması, kahvaltısıyla ünlü Van'da tepkiyle karşılandı. Yaylalarda yetişen endemik bitkilerin karışımıyla yapılan otlu peynir, un, tereyağı ve yumurta kullanılan 'murtuğa' ve öğütülmüş buğdayla hazırlanan 'kavut', yüksek rakımlı yaylalardan elde edilen kara kovan balı, Van cacığı, kaymak gibi ürünlerin de bulunduğu, onlarca çeşit yiyecekle donatılan sofralarda kahvaltı yapanlar, kentte besin değeri yüksek, sağlıklı ve doğal çeşitlerin servis edildiğini, Dr. Öz'e Van kahvaltısını tavsiye ettiklerini söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Sağlık

Mehmet Öz, , Haberler