Otizmli Elif, konuşamıyor ama türkü söylüyor

Güncel Haberler

TRABZON'da yaşayan otizmli Elif İlpar Bilgen (15), konuşmakta ve iletişim kurmakta güçlük çekmesine rağmen şarkı söyleyebiliyor.

TRABZON'da yaşayan otizmli Elif İlpar Bilgen (15), konuşmakta ve iletişim kurmakta güçlük çekmesine rağmen şarkı söyleyebiliyor. En ağır şarkıları ve klasik eserleri seslendirebilen Elif, kazanmayı hedeflediği üniversitede konservatuar eğitimi almak istiyor.

Beşikdüzü ilçesinde, doğuştan otizm teşhisi konulan ve konuşmakta zorluk çeken Elif İlpar Bilgen, Vakfıkebir İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde eğitim görüyor. Müzik öğretmeni Mustafa Bebek ve sınıf öğretmeni Ayşe Birinci'nin girişimleriyle müziğe yakın ilgi duyan Bilgen, cümle kurmakta güçlük çekse de, müzik eşliğinde şarkı ve türküyü kolayca söyleyebiliyor. Aldığı eğitimlerle kendisini geliştiren Bilgen'in seslendirdiği şarkı ve türküler, arkadaşları ile öğretmenlerinin yanı sıra dinleyenlerin de beğenisi kazanıyor. Lise öğrencisi Elif İlpar Bilgen, hayata bağlanmasında etkin rol oynayan müzikle kendisini daha da geliştirip, kazanmayı hedeflediği üniversitede konservatuar eğitimi almayı hayal ediyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bebek, Güncel, Haberler