Levent Uysal: Öğrenciler yaşadığı yere uygun meslekler seçmeli

Güncel Haberler

Milyonlarca üniversite adayının merakla beklediği YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından, tercihler resmi olarak bugün başladı.

Üniversite adaylarının heyecanla beklediği tercih günü geldi. Resmi olarak bugün başlayıp 29 Temmuz'a kadar devam edecek tercihler için öğrencilerin iyi bir üniversite telaşı devam ediyor. Nişantaşı Üniversitesi Kurucusu Levent Uysal, öğrencilerin sonuçlardan aldığı sayısal değerlerin, asıl yeteneklerini yansıtmadığını ve umutsuzluğa kapılmamaları gerektiğini dile getirdi. Uysal, "Adaylarımızın çok daha büyük potansiyelleri, çabalayacak gücü, başarı ve öğrenme arzusu olduğunu biliyoruz ve bunları ortaya çıkartıp gerçekleştirebilmek için onları elimizden geldiğince desteklemeye her an hazırız" ifadelerini kullandı.
ÜNİVERSİTENİZ KİMLİĞİNİZ HALİNE GELECEK
Üniversite seçiminin adaylar için gelecekte önemli bir yer tuttuğuna değinen Uysal, öğrencilere tercih yapmadan önce kendilerini tanımaları tavsiyesinde bulundu.
'Ben kimim, kim olmak istiyorum, ne yapmak istiyorum, nelerden hoşlanıyorum, hangi mesleklerde kendimi geliştirebilirim?' gibi birçok soruyu öğrencinin kendine sorması gerektiğine dikkat çeken Uysal, şunları söyledi:
"Üniversiteleri gezecekler, pozitif enerjileriyle yüklenecekler ve  gelecekte hayat boyu giyecekleri formanın üniversitesiyle buluşacaklar. Bunun için önce meslek, sonra üniversite seçecekler. Üniversite seçerken de bütün kampüsleri gezmek gerekmekte. En alttan, en üste kadar herkesle konuşsunlar. Pozitif enerji aldıkları üniversiteleri seçsinler çünkü bundan sonraki en az 5 yıl bu üniversite ile iç içe olacaklar. Hatta, hayat boyu bu üniversitenin formasını çıkaramayacaklar. Bu yüzden şimdiden doğru kararlarla gitmek, adım adım ilerlemek zorundalar"

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

, Haberler