Kırıkkale'de Yaz Kur'an Kurslarına Kayıtlar Başladı

Yerel Haberler

Kırıkkale'de, yaz Kur'an kurslarına kayıtlar başladı.

İl Müftüsü Bekir Gerek, kurumun toplantı salonunda gazetecilere yaptığı açıklamada, yaz Kur'an kurslarına kayıtların bugün başladığını belirtti.

Çocukların kurslarda hem eğlenme hem de dini bilgiler öğrenme imkanı bulacaklarını ifade eden Gerek, "Diyanet İşleri Başkanlığımızın düzenlediği Kur'an kurslarına kayıtlar bir hafta sürecek. Kurslar ise 23 Haziran Pazartesi günü başlayacak. Yaş sınırı olmaksızın bütün çocuklarımız bu kurslarımıza katılabilecek." dedi.

Gerek, Kur'an kurslarına kayıtların müftülükler ile camilerde yapılması durumunu belirtti.

Gerek, şunları kaydetti:

"Ülkemizde geçmişten bugüne okulların tatil olduğu dönemlerde camilerimizde ve Kur'an kurslarında, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın talimatları doğrultusunda Kur'an kursları açılmaktadır. Kurslarla birlikte camiler çocuk sesleri ile çınlamakta, diller ve gönüller Kur'an ile buluşmaktadır. Çocuklarımız dini bilgilerini, ibadetlerini, inançlarını ve ibadet yapma alışkanlıklarını elde etmektedir. Bu bakımdan bu kurslar geleceğimizin teminatı çocuklarımız için çok önemlidir. Yaş sınırının aranmadığı kurslara her yıl devam eden ilginin bu yıl da devam edeceğini umuyorum. Kurslar öncesinde il ve ilçelerde görev yapan bütün görevlilere pedagojik formasyon eğitimi verildi. Kur'an kurslarımızın çocuklarımıza, vatanımıza, milletimize, dinimize, hayırlı olmasını diliyorum." - Kırıkkale

Kaynak: AA / Yerel

Kırıkkale, Yerel, Haberler