Kamu Konfederasyonları Platformu: "Davul da Tokmak da İktidarda. İktidar, Kamu Emekçilerinin Adil Ücret Hakkını Göz Göre Göre Gasp Etmiştir"

Güncel Haberler

Kamu Konfederasyonları Platformu Sözcüsü Mehmet Yeşildağ, “Bizler görüşmelerin Hakem Kuruluna gideceğini ve buradan çıkan kararın değişmeyeceğini belirtmiştik. Çünkü davul da tokmak da iktidardadır. İktidar, kamu emekçilerinin insan onuruna yaraşır adil ücret hakkını göz göre göre gasp etmiştir. Kamu emekçilerini enflasyona ezdirmedik diyenlere ve masada oturanlara sözümüz var: Kamu görevlilerinin toplu pazarlığı baştan aşağı antidemokratik şekilde yürütülmektedir. Kamu emekçilerinin ve emeklilerin gerçek anlamdaki bir toplu pazarlık ve sözleşme yapabilmelerinin yolu grevin merkezinde olduğu bir mücadele sürecinden geçmektedir. Grev kararı olmayan toplu sözleşme masasını ve Kamu Görevlileri Hakem Kurulu’nun antidemokratik yapısını kabul etmiyoruz” açıklamasını yaptı.

Kamu Konfederasyonları Platformu Sözcüsü Mehmet Yeşildağ, "Bizler görüşmelerin Hakem Kuruluna gideceğini ve buradan çıkan kararın değişmeyeceğini belirtmiştik. Çünkü davul da tokmak da iktidardadır. İktidar, kamu emekçilerinin insan onuruna yaraşır adil ücret hakkını göz göre göre gasp etmiştir. Kamu emekçilerini enflasyona ezdirmedik diyenlere ve masada oturanlara sözümüz var: Kamu görevlilerinin toplu pazarlığı baştan aşağı antidemokratik şekilde yürütülmektedir. Kamu emekçilerinin ve emeklilerin gerçek anlamdaki bir toplu pazarlık ve sözleşme yapabilmelerinin yolu grevin merkezinde olduğu bir mücadele sürecinden geçmektedir. Grev kararı olmayan toplu sözleşme masasını ve Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'nun antidemokratik yapısını kabul etmiyoruz" açıklamasını yaptı.

Kaynak: ANKA / Güncel

Güncel, Haberler