Kaçak yapılar, Genel Kurul'da görüşülecek

Politika Haberleri

KAÇAK yapıların mercek altına alınmasını öngören kanun teklifinin görüşmeleri bu hafta TBMM Genel Kurulu'nda başlayacak.

KAÇAK yapıların mercek altına alınmasını öngören kanun teklifinin görüşmeleri bu hafta TBMM Genel Kurulu'nda başlayacak.

TBMM, bir haftalık aranın ardından mesaisine başlıyor. Meclis'te pazartesi günü komisyon toplantıları yapılacak. Eski Başbakanlardan Bülent Ecevit'in eşi Rahşan Ecevit'in Devlet Mezarlığı'na defnedilmesi ile birlikte, Devlet Mezarlığı'nda kimlerin toprağa verileceğine ilişkin kanunda yeniden düzenlemeye gidilmesine ihtiyaç duyuldu. Bu çerçevede; AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti ve HDP'nin ortak teklifi ile hazırlanan ve Meclis Başkanlığı'na sunulan, Devlet Mezarlığı Kanunu'nda değişiklik öngören düzenleme pazartesi günü Milli Savunma Komisyonu'nda ele alınacak. Teklif salı günü de Genel Kurul'un ilk gündem maddesi olacak. Teklif ile 'Devlet Mezarlığı Hakkında Kanun'un birinci maddesine 'Devlet  Mezarlığına defnedilenlerin eşleri de vasiyetleri üzerine Devlet Mezarlığına defnedilebilir.' fıkrasının eklenmesini öngörüyor. Düzenlemenin yürürlük tarihi 1 Ocak 2020 olarak belirlendi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

, Haberler