İki Gözüm filminde Ahmet Kaya'yı canlandıracak oyuncunun, usta sanatçıya benzerliği şaşırttı!

Kaya ailesinin tüm karşı çıkmalarına rağmen çekimlerine başlanılan ''İki Gözüm'' filminde, Ahmet Kaya'yı canlandıracak olan oyuncu Özgür Tüzel, sosyal medyada olay oldu.

26.09.2019 11:47
1

19 yıl önce Paris'te geçirdiği kalp krizi sonucu vefat eden Ahmet Kaya'nın hayatı film oluyor. Ahmet Kaya'nın ailesinin karşı çıkmasına rağmen, film beyaz perdeye aktarılıyor.

2

Aydın'ın Didim ilçesinde yaşayan Tüzer, emlakçılığın yanı sıra şarkıcılıkla da uğraşıyor.

3

9 ay önce sosyal medyada paylaşılan videoyla keşfedilen Özgür Tüzer, konuk olarak katıldığı 2. Sayfa programında yarışmalar tarafından arandığını ancak ünlü olmak istemediğini dile getirmişti.

4

Ahmet Kaya'ya benzerliğiyle dikkat çeken Tüzer, sosyal medyada da çok konuşulanlar arasında girdi.

5

Sesinin benzerliği ile de dikkat çeken Tüzer için kimi kullanıcı, ''Türkiye'de Ahmet Kaya'ya en çok benzeyen ses'' yorumunu yaparken, kimiyse Tüzer'i, Ahmet Kaya'yı canlandırmak için amatör bulduğunu söyledi.

6

Filmin aileden izinsiz çekilmesi de, proje ile eleştirilen bir başka konu... İzleyiciler, ailenin onayının olmamasına rağmen çekimlere başlanmasını, oldukça saygısızca buluyor.

7

Yapım şirketi 6 milyon TL bütçeli filmin çekim aşamasında durdurulmaması için avukatlarla görüşerek filmin türünü yarı belgesel olarak niteleyip bazı olay ve kişilere yer vermeme kararı aldı.

8

Ahmet Kaya'nın gençlik aşkına ise oyuncu Aleyna Solaker hayat verecek.

9

29 Kasım'da vizyona girecek olan İki Gözüm filminin yönetmenliğini Gani Rüzgar Şavata ile Hakan Gürtop üstleniyor.

Yorumlar (37)

Adınızı Yazınkaradağlı:

ahmet kaya bir numaralı terörist

berker:

Belki de öyledir. Çünkü birden çark etti. aniden devletçi, ulusçu, vatancı olmaya karar verdi. Ama bıraksalar nereye kayacağı belli olmayan bir şahıstı. Belki yaşasa şimdi A.Kayayı büyüten kiiler böyle rahat iyimser konuşamayacaklardı. Ama öldü gitti kişinin hukuku da kapanır. Film ve tanıtım için 6 milyonu değil 6 lirayı bile sinema sektörü harcayarak heba etmemeli.

ada:

bir ara merak ettim len dedim dinleyim. tamam adamın yolu belli. yazmıyım şimdi. ama şarkıcı olarak hani. albümünü indirdim. şarkılar başkaldırı1 başkaldırı2. len bu ne. sen şarkıcısın abi. sevdim yalan oldu. aşkımı ilan ediyorum böyle şeyler olur

karadağlı:

vatan haincikleri iş başında

ü...:

Özgür tüzer zaten ermeni..ermeniler kadar Türkiye de Cok rahat para kazanan bir millet Daha yoktur..neymis Ahmet Kaya yi oynayacakmis, vatan hainleri sizi

Sinirli....:

Ermeniler mi çok para kazanıyor Türkiye de benim neden bundan haberim yok peki

Aydın Merkez:

Ahmet kaya türk kürt kardeş dir dedi vatanını ülkesi çok seven bir insandı hiçbir zaman taraf tutmadı her zaman özgürlük olsun istedi. Ahmet kaya tekdir böyle bir insan bidaha dünyaya gelmez mekanı cennet olsun Allah rahmet eylesin. Cumhur başkanımız söz vermişti mezarını türkiye ye getirekçekti bekliyoruz en kısa zamanda işşAllah

antalyalı:

vatan haininin önde gideniydi...adamı vatansever de yaptnız

Berker:

Kitap yazın, dergi çıkarın, ne gerek var filme. ölmüş gitmiş, büyütmeye gerek yok. Halk kahramanımı oldu sanki. A.Kaya’yı anlatacak, Sonuçta etnisite yaparak öne çıkmış yerel bir sanatçı. tam sanatçı da demek doğru olmaz, çünkü işine çok fazla ve gerğinden fazla siyaset katıyordu. masrafa ve ekranları meşgul etmeye değmez. isteyen bulur dinler, buna herkes dahil.

ad işte:

katılıyorum. şarkıcı olarak kalibresi yereldi. ama siyasetle farklı boyut kazandı. güzel şarkıları varmıydı evet. ama dinleyin hep bi isyan. devleti suclama. bunlar toplumsal etkisi olan sarkılarda olmamalı. devlet 4 4lükdeğil ok.

Tüm 37 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.