Çocuklar sesini duyar duymaz uyuyor! İşte 'Beyaz Gürültü'nün sırrı

Çocukların duyduğu anda uykuya daldığı "Beyaz Gürültü" beyaz ışığın tüm renkleri içermesi gibi, insan kulağının algılayabileceği tüm ses frekanslarının bileşiminden oluşur. Saç kurutma makinesi, vantilatör, elektrik süpürgesi gibi makine sesleri; şelale, okyanus, rüzgar sesi gibi doğadan gelen sesler bu özelliğe sahip. Beyaz gürültü, bebeklerin kendilerini anne karnında gibi hissetmelerini ve bu sayede rahatça uyumalarını sağlamakta.

08.04.2022 14:40
1

Günümüzde annelerin bebeklerini uyutmak için deneme yanılma yoluyla bulduğu yöntemler bazı zamanlar işe yaramasa da çoğunluk bu yöntemlerle çözüm bulmuş durumda. Bu yöntemlerin birleşimine ise "Beyaz Gürültü" adı veriliyor.

2

Tüm seslerin birleşimi ile oluşan beyaz gürültü, bebeklerin kendilerini anne karnında gibi hissetmelerini ve bu sayede rahatça uyumalarını sağlamaktadır.

3

Beyaz gürültü olarak adlandırılsa da aslında bir gürültü değildir. Bebeklerde olduğu kadar, hayvanlarda ve insanlarda da sakinleştirici bir etki oluşturmaktadır. Çocuklar Sesini Duyar Duymaz Uyuyor! Beyaz Gürültü Nedir?

4

Beyaz gürültü, bebeğin kendisini güvende hissetmesinde yardımcı olur ve bebek yapay olan bir güven faktörü ile sakinleşmeye başlar. Hatta bebeklerin gaz sancıları çekerken bile bu beyaz sesi duyduğu zaman bu gaz probleminin ortadan kalktığı gözlemlenmiştir.

5

Fakat dikkat edilmesi gereken noktalardan bir tanesi ise, ebeveynlerin bebeklerini sakinleştirmek için kullanmış oldukları bu yöntemde bağımlılık yapma unsuru atlanmaktadır.

6

Beyaz gürültü bağımlılığı oluşan bebeklerde, ileriki yaşlarda ses olmadan uyuyamama, televizyon açıp uyumak gibi olumsuz özellikler oluşabilmektedir.

7

Beyaz gürültü içeren ürünlerin kullanma kılavuzlarında, ürünün kullanımının bırakılması kısımlarında birden değil yavaş bir şekilde bırakılması tavsiye edilmektedir.

8

Bu ibare beyaz gürültünün bağımlılık yaptığı konusunda bir kanıt niteliğindedir.

Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.