Bursa'da Aslanlar Açlık Testini Böyle Geçti

05.06.2016 11:20
1

Bursa Hayvanat Bahçesinde gelişim testi için aç bırakılan aslanlar, 3 metrelik ağaçlar üzerine saklanan etleri elleriyle koymuş gibi buldu.

2

Hayvanat Bahçesinde gelişim testi için aç bırakılan aslanlar, 3 metrelik ağaçlar üzerine saklanan etlerielleriyle koymuş gibi buldu. Ormanların kıralı aslanların zıplayıp tek hamlede ağaçlarıntepesindeki etleri almaları ziyarete gelen çocukların nefeslerini kesti.

3

Yaklaşık 206 bin metrekare alan üzerinde 1000'e yakın hayvanınbulunduğu Hayvanat Bahçesi'nde barınan aslan, kurt, ayı, leopar ve babun maymunları, belirli dönemlerde gıda ve davranış zenginleştirme programına tabi tutuluyor. Doğada zamanlarının büyük bir kısmını yiyecek bulmak, yuva yapmak ve kendi hakimiyet alanlarını korumak için geçirenhayvanları, hayvanat bahçesinde alanında uzman veteriner hekim, biyolog ve ziraat mühendisleri tarafından besin değerleri tek tek hesaplanan gıdalarla besleniyor.

4

5

6

7

8

9

10

11

12

Şehirle iç içe yaşayan bazı aslanlar da yemeğini insanların gözü önünde kendi böyle de bulabiliyor. Güney Afrika'da bulunan Kruger Ulusal Parkı'nda iki dişi aslan araçların arasında bir kuduyu (Boynuzlugiller familyasından Doğu ve Güney Afrika'ya özgü büyük bir antilop türü) parçalayarak yedi.

13

An be an fotoğraflanan aslan avı, 2 milyon hektarlık dev parkın H1 yolunda gerçekleşti.

14

O anlar amatör kameralar tarafından böyle kaydedildi...

15

16

Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.