Fetö'nün medya yapılanması davası'nda mahkeme yargıtay'ın bozma kararına uydu

Güncel Haberler

Haber: Özden ATİK / İstanbul, DHAYargıtay'ın "Anayasal düzeni yıkmaya teşebbüs" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan gazeteciler Ahmet Altan, Nazlı Ilıcak ile akademisyen Mehmet Altan ile birlikte 6 sanık hakkındaki yerel mahkemenin kararını bozmasının ardından...

Haber: Özden ATİK / İstanbul, DHA
Yargıtay'ın "Anayasal düzeni yıkmaya teşebbüs" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan gazeteciler Ahmet Altan, Nazlı Ilıcak ile akademisyen Mehmet Altan ile birlikte 6 sanık hakkındaki yerel mahkemenin kararını bozmasının ardından hakim karşısına çıktılar. Yargıtay'ın bozma kararına uyulmasına hükmeden mahkeme, tutuklu sanıklar Nazlı Ilıcak, Ahmet Altan, Fevzi Yazıcı, Yakup Şimşek ve Şükrü Tuğrul Özşengül'ün tutukluk hallerinin devamına karar verdi. Tutuksuz sanık Mehmet Altan hakkındaki yurtdışına çıkış yasağı ise kaldırıldı.
İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Ahmet Altan ve Fevzi Yazıcı Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi ile (SEGBİS) katıldı. Tutuklu sanıklar Nazlı Ilıcak, Yakup Şimşek ve Şükrü Tuğrul Özşengül ile tutuksuz sanık Mehmet Altan duruşma salonunda hazır bulundu. Mahkeme Başkanı, Yargıtay'ın bozma ilamına karşı sanıklara beyanlarını sordu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Altan, Ahmet Altan, Güncel, Haberler