Asyut'ta Hastaneye Kaldırılan Öğrencilerin Sayısı 155'e Yükseldi

Güncel Haberler

Mısır'ın Asyut kentindeki Ezher Üniversitesi kız yurdunda zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırılan öğrencilerin sayısı 155'e yükseldi.

Mısır'ın Asyut kentindeki Ezher Üniversitesi kız yurdunda zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırılan öğrencilerin sayısının 155'e yükseldiği bildirildi.

Asyut İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırılan kız öğrenci sayısının 155'e yükseldiği, öğrencilerin, 4 farklı hastaneye kaldırıldığı ve gözetim altında tutuldukları ifade edildi.

Sağlık kaynakları ise gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırılan öğrenci sayısının 320'ye yükseldiğini çok sayıda öğrencinin ise hastaneye gitmek yerine odalarında, ayakta tedavi edildiğini öne sürdü.

Söz konusu olayla ilgili daha önce yapılan açıklamada, hastaneye kaldırılan öğrenci sayısı 130 olarak açıklanmıştı.

Mısır'da, 2013 yılı Nisan ayında da Ezher üniversite yurdunda kalan öğrencilerden 571'i yedikleri yemekten zehirlenmiş, aynı ay içerisinde de 161 öğrenci aynı şikayetlerle hastaneye başvurmuş, bu öğrencilerden 38'i gıda zehirlenmesi nedeniyle tedavi altına alınmıştı. - Kahire

Kaynak: AA / Güncel

Güncel, Haberler