Edirne Belediye Başkanı Gürkan'ın yargılandığı davada, tanıklar dinlenecek

Güncel Haberler

EDİRNE Belediye Başkanı CHP'li Recep Gürkan'ın, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi bir barda kadeh kaldırıp, şarkı söylemesine ilişkin görüntülerle ilgili, 'Suçu ve suçluyu övme' suçundan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle açılan davanın görülmesine devam edildi.

EDİRNE Belediye Başkanı CHP'li Recep Gürkan'ın, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi bir barda kadeh kaldırıp, şarkı söylemesine ilişkin görüntülerle ilgili, 'Suçu ve suçluyu övme' suçundan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle açılan davanın görülmesine devam edildi. Gürkan'ın katılmadığı duruşmada, avukatının müvekkilinin darbeye kadeh kaldırmadığını iddia ederek tanıkların dinlenmesi isteği kabul edildi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi bir türkü barda sahnede şarkı söylediği sırada çekilen görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde, Gürkan'ın elinde içki kadehiyle, "36 yıl önce haberimiz yoktu, şimdi var. İçelim" sözleri yer aldı. O görüntülerin paylaşılıp, basına yansıması üzerine, Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı, Gürkan hakkında 'Suçu ve suçluyu övme' suçundan 2 yıl hapis cezası istemiyle dava açtı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel, Haberler