Doğru tanı koyulmaması hastayı dişinden ediyor

Güncel Haberler

İZMİR'de, Beyin ve Sinir Cerrahı Prof. Dr. Sertaç İşlekel, 'trigeminal nevralji' ağrısının, diş ağrısı sanılması nedeniyle hastaların yanlış tedavi yöntemleri kullandığını söyledi.

İZMİR'de, Beyin ve Sinir Cerrahı Prof. Dr. Sertaç İşlekel, 'trigeminal nevralji' ağrısının, diş ağrısı sanılması nedeniyle hastaların yanlış tedavi yöntemleri kullandığını söyledi. Doğru tanı koyulmaması durumunda hastaların dişlerinden oluğunu belirten İşlekel, "Bu hastalığın şu anda en etkili tedavi yöntemi, ameliyat gerektirmeyen, lokal anesteziyle tek dozla sonuç alınabilen bir radyoterapi yöntemi olan gamma knife tedavisidir" dedi.

Kent Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahı Prof. Dr. Sertaç İşlekel, 'trigeminal nevralji' ağrısının diş ağrısıyla karıştırıldığını söyledi. 'Trigeminal nevralji'nin yüzde elektrik çarpması gibi ağrıyla kendini gösterdiğini belirten İşlekel, hastaların diş ağrısı sanarak, soluğu diş hekiminde aldıklarını kaydetti. Hastaların ağrıdan kurtulmak adına dişlerinden olduğunu belirten İşlekel, teşhis sürecinde yapılan hataya dikkat çekerek, şunları söyledi:

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel, Haberler