Davutoğlu'ndan "Beyaz Gömlekli" Protesto: "Paraları Alanlar da Güzellik Salonlarını Açanlar da 'Devletimiz, Bayrağımız, Ezanımız.

Güncel Haberler

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu TBMM ortak grup toplantısında, son dönemde yaşanan kara para ve dolandırıcılık olaylarına göndermede bulunarak “beyaz gömlekli” protesto yaptı. Ceketini ve kravatını kürsüde çıkartarak beyaz gömleğiyle konuşmaya başlayan Davutoğlu, "Kamuoyunun sevdiği tanıdığı meşhur futbolcular… Yüzde 2000’lere varan faizler ya… Sormuyorlar. ‘Bu faizi bana hangi gerekçeyle veriyorsun, dünyada olmayan bir faizi’ Niye?  Bakıyorlar yukarıya kur korumalı mevduata sormadan aktarıyorlar paraları hazineden. Bu paraları alanlar da bu güzellik salonları da açanlar da, ‘devletimize hesap veriyoruz, devletimiz, bayrağımız, ezanımız..’ Artık ‘vatan, bayrak, devlet, ezan’ diyene millet şüpheyle yaklaşıyor. Bu kavramları kirlettiler" dedi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu TBMM ortak grup toplantısında, son dönemde yaşanan kara para ve dolandırıcılık olaylarına göndermede bulunarak "beyaz gömlekli" protesto yaptı. Ceketini ve kravatını kürsüde çıkartarak beyaz gömleğiyle konuşmaya başlayan Davutoğlu, "Kamuoyunun sevdiği tanıdığı meşhur futbolcular… Yüzde 2000'lere varan faizler ya… Sormuyorlar. 'Bu faizi bana hangi gerekçeyle veriyorsun, dünyada olmayan bir faizi' Niye?  Bakıyorlar yukarıya kur korumalı mevduata sormadan aktarıyorlar paraları hazineden. Bu paraları alanlar da bu güzellik salonları da açanlar da, 'devletimize hesap veriyoruz, devletimiz, bayrağımız, ezanımız..' Artık 'vatan, bayrak, devlet, ezan' diyene millet şüpheyle yaklaşıyor. Bu kavramları kirlettiler" dedi.

Kaynak: ANKA / Güncel

Gelecek Partisi, Ahmet Davutoğlu, Güncel, Haberler