Darbe girişiminin ilk gözaltına alınan ismine verilen ceza uygun bulundu

Güncel Haberler

BURSA'da, FETÖ'nün 15 Temmuz'da yaşanan başarısız darbe girişiminde gözaltına alınan ilk isim olan ve çantasından sözde sıkıyönetimin komutanlarının rütbesi ile listesi çıkan Bursa İl Jandarma eski Komutanı Albay Yurdakul Akkuş'a Bursa 8'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nce verilen ağırlaştırılmış...

BURSA'da, FETÖ'nün 15 Temmuz'da yaşanan başarısız darbe girişiminde gözaltına alınan ilk isim olan ve çantasından sözde sıkıyönetimin komutanlarının rütbesi ile listesi çıkan Bursa İl Jandarma eski Komutanı Albay Yurdakul Akkuş'a Bursa 8'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nce verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası, Bursa Bölge Adliye Mahkemesi 16. Ceza Dairesi'nce yerinde bulundu.

FETÖ/PDY'nin başarısız darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz 2016 gecesi, kendisini sözde sıkıyönetim komutanı ilan eden Bursa İl Jandarma eski Komutanı Albay Yurdakul Akkuş, Jandarma Bölge Garnizon Komutanı Tümgeneral Seyfullah Saldık tarafından garnizondan uzaklaştırıldı. Bunun üzerine Osmangazi İlçe Jandarma Komutanlığı'na giden Akkuş, burada polis tarafından gözaltına alındı. Darbe girişiminin gözaltına alınan ilk muvazzaf askeri olan Akkuş'un çantasından, FETÖ'nün sözde sıkıyönetim komutanları olduğu öne sürülen subayların rütbeleri ve isimleri çıktı. Listedeki isimler de gözaltına alınırken, Bursa Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulanan Yurdakul Akkuş, tutuklanarak cezaevine konuldu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Akkuş, Güncel, Haberler