Bakan Turhan: 12 yeni YHT setinden 2'sini teslim aldık

Güncel Haberler

ULAŞTIRMA ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, hizmet kalitesini ve sefer sayılarını artırmak amacıyla alınan 12 yeni Yüksek Hızlı Tren (YHT) setinin 2 tanesinin teslim alındığını söyledi.

ULAŞTIRMA ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, hizmet kalitesini ve sefer sayılarını artırmak amacıyla alınan 12 yeni Yüksek Hızlı Tren (YHT) setinin 2 tanesinin teslim alındığını söyledi. Turhan, "Testlerin tamamlanmasının ardından bu setleri Ankara-Konya, Ankara-Eskişehir ve açıldığında Ankara-Sivas arasında birer birer hizmete vereceğiz" dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, 'TCDD Taşımacılık A.Ş. Koordinasyon ve İstişare Toplantısı'na katıldı. Yüksek Hızlı Tren Garı'nda düzenlenen toplantıda konuşan Bakan Turhan, 2003'ten sonra yeniden hükümet politikası haline gelen demir yollarına her yıl ortalama 1,5 milyar dolarlık yatırım yapmaya başlandığını, bu sayede bin 213 kilometresi YHT hattı olmak üzere toplamda bin 844 kilometre yeni demiryolu hattı inşa edildiğini ifade etti. Turhan, sektörün serbestleştirilmesi uygulamalarının hayata geçirilmesiyle YHT ve Hızlı Tren ağının yaygınlaştırılmasının, mevcut hatların yenilenme sürecinin tamamlanması, hatların tamamının elektrikli ve sinyalli hale getirilmesi, lojistik merkezlerin yaygınlaştırılması, yerli ve milli demiryolu sanayinin geliştirilmesinin öncelik verilen temel politikalar arasında yer aldığını kaydetti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yht, Güncel, Haberler