Bakan Soylu: Kadın cinayetlerinde yüzde 29 azalış oldu

Politika Haberleri

İÇİŞLERİ Bakanı Süleyman Soylu, Kadın Destek Uygulaması (KADES) vasıtasıyla programı indiren 535 bin kişiden 42 bin 544 ihbar aldıklarını belirterek, "Bunlara müdahale ettik ve olası pek çok tatsız hadiseyi engelledik.

İÇİŞLERİ Bakanı Süleyman Soylu, Kadın Destek Uygulaması (KADES) vasıtasıyla programı indiren 535 bin kişiden 42 bin 544 ihbar aldıklarını belirterek, "Bunlara müdahale ettik ve olası pek çok tatsız hadiseyi engelledik. Bu ve benzeri önleyici tedbirler sayesinde geçen yılın aynı dönemine göre kadın cinayetlerinde yüzde 29 azalış oldu" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara'da Polis Akademisi Başkanlığı'nda düzenlenen 'Çarşı ve Mahalle Bekçiliği Temel Eğitimi Mezuniyet Töreni'ne katıldı. Törene Bakan Soylu ile birlikte bakan yardımcıları, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, Polis Akademisi Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Çolak, Sahil Güvenlik Komutanı Tuğamiral Ahmet Kendir ve polis müdürleri katıldı. 25 polis okulundan 7 bin 669 çarşı ve mahalle bekçisinin mezun olduğunu törene, koronavirüs tedbirleri nedeniyle Kırşehir Polis Meslek Eğitim Merkezi'nden temsili olarak 100 kişi katıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Süleyman Soylu, , Haberler