Son dakika haberi! Bakan Pakdemirli: Mersin, Adana ve Hatay'daki 2'nci yangınlar devam ediyor

Güncel Haberler

Gelen son dakika haberlerine göre TARIM ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Mersin Anamur, Adana Kozan ve Hatay İskenderun'da çıkan ikinci yangınlar devam ediyor.

TARIM ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Mersin Anamur, Adana Kozan ve Hatay İskenderun'da çıkan ikinci yangınlar devam ediyor. Anamur'da ihtiyaten valilik kararıyla evlerin boşaltılma durumu var ama yangın söndürme çalışmaları daha iyiye gidiyor" dedi.

Bakan Pakdemirli, Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ekim ayı Olağan Meclis Toplantısı'na katılarak, açılış konuşması yaptı. Konuşmasında belediye başkanlarına seslenen Pakdemirli, son 18 yılda, 585 adet baraj inşa ettiklerini söyledi. Pakdemirli, "Bu oran, cumhuriyetin ilk 70 yılında yapılan baraj sayısının tam 2 katıdır. DSİ, bütün şehirlerin içme ve kullanma suyu yatırımlarını belediyelerle protokol yaparak, yatırım programına alınması kaydıyla yapabilir hale geldi. Ülkemizde şu anda DSİ eliyle bitirilen 340'a yakın içme suyu tesisi hizmet vermektedir. Bu tesislerle 45 milyon kişiye, 4,5 milyar metreküp içme, kullanma suyu temin edilmektedir" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel, Haberler, Son Dakika