Adana'da bin 600 kadın üretici, kooperatif atölyesi ile hız kazanacak

Güncel Haberler

ADANA'da evinde ürettikleri ürünleri satmakta zorlanan kadınlara pazar imkanı sağlamak için kurulan Kadıneli Üretim ve İşletme Kooperatifi, hizmete girecek atölyesi ile 1600 kadının emeğini zincir marketlere ulaştıracak.

ADANA'da evinde ürettikleri ürünleri satmakta zorlanan kadınlara pazar imkanı sağlamak için kurulan Kadıneli Üretim ve İşletme Kooperatifi, hizmete girecek atölyesi ile 1600 kadının emeğini zincir marketlere ulaştıracak. Kooperatifin Yönetim Kurulu Başkanı Zeynep Kırılmış, zincir marketlerin süs eşyaları için talepte bulunmasıyla atölye kurma ihtiyacı doğduğunu belirterek, Ticaret Bakanlığı'nın destekleri ile 2 makine hibe aldıklarını ve ay sonunda atölyenin açılacağını söyledi.

Kadıneli Üretim ve İşletme Kooperatifi aracılığıyla kadınların evlerinde yaptığı sabundan muma, seramikten çantaya kadar sayısız el işi ürün, 'Bi Kadın' markasıyla sanal marketler başta olmak üzere alışveriş merkezinde satışa sunuluyor. Zincir marketlerin küçük aktüel ürünler denilen süs eşyaları için talepte bulunmasıyla atölye kurma ihtiyacının doğduğunu belirten Kadıneli Üretim ve İşletme Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Zeynep Kırılmış, Ticaret Bakanlığı'nın destekleri ile 2 makine aldıklarını ve 1600 kadının faydalanabileceği atölyenin açılacağını kaydetti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

, Haberler