700 yıllık tarihi han, butik otel olarak hizmete girdi

Güncel Haberler

TOKAT'ta, Selçuklu döneminden kalan ve Cumhuriyet döneminde 50 yıl süresince Yazmacılar Hanı olarak kullanılan, son 30 yıldır atıl durumdaki 700 yıllık tarihi yapı restore edilerek butik otele dönüştürüldü.

TOKAT'ta, Selçuklu döneminden kalan ve Cumhuriyet döneminde 50 yıl süresince Yazmacılar Hanı olarak kullanılan, son 30 yıldır atıl durumdaki 700 yıllık tarihi yapı restore edilerek butik otele dönüştürüldü. Butik otelin açılışını Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alparslan yaptı.

Kent merkezinde, Cami Kebir Mahallesi'nde Tokat Kalesi'nin alt kısmında bulunan 700 yıllık tarihi handa restorasyon çalışmaları sona erdi. Butik otele çevrilen Yazmacılar Han'ın açılışı Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alparslan, Tokat Valisi Ozan Balcı, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Tokat İl Kültür ve Turizm Müdürü Adem Çakır, İl Emniyet Müdürü Göksel Toplaoğlu'nın katılımı ile gerçekleştirildi. 30 yıldır atıl durumda bekleyen eser restorasyon çalışması ile butik otel haline getirildi. Tarihi hanın alt kısımlarında bulunan dükkanların oda içerisinden tarihi yapıların kemerlerinin görünmesi için tabana cam korumalık yapılırken, oda dizaynında ise Tokat yazması motiflerinin kullanıldı

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel, Haberler