Haberler

Tavuk çiftliği kuran Coşkun Sabah'tan vatandaşa kötü haber: Bu kış yumurtanın tanesi 2.5 ya da 3 lira olacak

Güncelleme:

Eskişehir'de bir tavuk çiftliği kurarak yumurta işine giren Coşkun Sabah, artan yem maliyetleri nedeniyle yumurta fiyatlarının zamlandığını söyleyip, "Üzülerek söylüyorum, içim kan ağlıyor ama vatandaş bu kış yumurtanın tanesini 2.5 ya da 3 liraya yiyecek" dedi.

Coşkun Sabah, önceki gün Harbiye'deki bir kongre merkezi çıkışı objektiflere yansıdı. Eskişehir, Bilecek ve Bursa illerine 15 bin adet yumurta sattığını ve işlerinin iyi gittiğini söyleyen ünlü sanatçı, son dönemde yumurta fiyatlarına gelen zamlara, yem maliyetlerinin yüzde 200 zamlanmasının neden olduğunu belirtti.

Tavuk çiftliği kurarak yumurta işine giren Coşkun Sabah'tan vatandaşa kötü haber

"YEM İNANILMAZ PAHALI"

Snob Magazin'in haberine göre; Geçen yıl mart ayından bu yana tavuk yeminin yüzde 200 zamlandığını ve üreticinin bu yüzden yumurtayı zamlı olarak sattığını savunan ünlü sanatçı "Yumurta işimiz iyi gidiyor, ben Eskişehir Bilecik, Bursa yöresinde 15 bin yumurtayı bitiriyorum. Benim çiftliğim var. Fiyatlar konusunda bilinmeyen bir şey var. Tavuk yemle beslenir, yem inanılmaz pahalı" ifadelerini kullandı.

Tavuk çiftliği kurarak yumurta işine giren Coşkun Sabah'tan vatandaşa kötü haber

"HAFTALIK 65 BİN LİRA ÖDÜYORUM"

Tavuk yemine mart ayından bu tarafa yüzde 200 zam yapıldığını belirten Sabah, "Ben mart ayında girdim bu işe. Mart'tan bu yana yüzde 200 zam var. Bu Türkiye'de rekor zam. Haftalık tavuk yemine 34 bin liraya ödüyordum, şimdi 65 bin lira veriyorum haftalığına. Bu zamları yansıtıyoruz biz, bunların sonucunda böyle oldu" şeklinde konuştu.

Tavuk çiftliği kurarak yumurta işine giren Coşkun Sabah'tan vatandaşa kötü haber

"VATANDAŞ YUMURTAYI 2.5-3 LİRAYA YİYECEK"

Sabah ayrıca bu sektöre girdiği için pişman olmadığını ve satışların iyi olduğunu sözlerine ekleyip, gelecek günlerde vatandaşın en temel gıda maddesinden biri olan yumurtanın daha da zamlanabileceğinin belirtip "Üzülerek söylüyorum bu kış vatandaş yumurtayı 2.5-3 liraya tanesini yiyecek, benden duymuş olun" dedi.

Olgun Kızıltepe
Haberler.com - Ekonomi

Coşkun Sabah Haberler

500

Yorumlar (13)

Mustafa Zor:

Alirsak o fiyata haram olsun bize biz bu iktidari indirmesinide biliriz zamani gelsinn adam hakli yem pahali ama yem niye pahali iste bunun sorumlusu iktidarrrr

86
30
yanıtYanıtla
Çınar Saraç:

5 tavuk alsam evin bir odasında beslesem 25 kuruşa maal ederim

55
40
yanıtYanıtla
Mert Kaya:

İyide kardeşim sormazlar mı adama ? Sen hayatını lüks içinde yaşayacaksın diye millet niye pahalı yumurta alacak ??? Sen hayatını normal bir vatandaş gibide yaşayabilirsin paran var kurmuşsun bir düzen şimdide diyorsun ki ben açtım oldu millet zamlı yumurta yerse ben daha zengin olurum.

30
40
yanıtYanıtla
Mert Kaya:

Yakında batarsın ben sana söylim bu millet çıkardıklarını indirmesinide bilir.

27
37
yanıtYanıtla
Hanifi Yüksel:

o fiyata et yeriz çoskun sende kalsın yumurtalar

22
31
yanıtYanıtla
Nahit Büyükdağ:

pandemi sanatcıları işadamı yapmış

38
4
yanıtYanıtla
Ramazotti Xxx:

Yem dedikleri antibiyotikten üretilrn yemler insan sağlığına hem zararlı hemde pahalı

26
12
yanıtYanıtla
Rahim Çalış :

Herkese tavsiyem eski fişleri market posterlerini bulabiliyorsanız inceleyin ben bi tane buldum 2018 yılında 30 lu karton yumurtayı marketten 5.99 tl ye almışım. Yıllık artışı siz düşünün inanmıyan çöküşü eski fişlerde veyahut eskiden aldığı ürünlerin fiyatlarında görsün. 2019 yılında clio aldım 30-40 bin liraydı şuan bakmadım lakin en az 150 bin tl olmuştur yav şimdi

29
4
yanıtYanıtla
mehmet mehmet:

doğru söylüyor.

24
6
yanıtYanıtla
Aysegul Caliskan:

Biz 30lu yumurtayı yumurtacıdan 4 euro ya. Marketten ise 5 6 euro arası alıyoruz. Turkiyede 30lu yumurta marketlerde 30 TL falandı heralde yani 2020de öyleydi diye biliyorum şuan ki fiyat ne bi yazarmısınız

7
6
yanıtYanıtla
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title