Haberler

Emine Erdoğan, Nijerya'da temaslarda bulundu

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Nijerya Devlet Başkanı Bola Ahmed Tinubu'nun eşi Remi Tinubu ile bir araya geldi. Abuja Yunus Emre Enstitüsü'nü ziyaret eden Emine Erdoğan, Nijerya Kadın Sanatçılar Birliği Sergisi'nin açılışını yaptı. Emine Erdoğan, enstitüde Türkçe öğrenen Nijeryalı öğrencilerin ezberlediği İstiklal Marşı'nı dinledi.

- Emine Erdoğan, Nijerya'da temaslarda bulundu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Nijerya Devlet Başkanı Bola Ahmed Tinubu'nun eşi Remi Tinubu ile bir araya geldi

Abuja Yunus Emre Enstitüsü'nü ziyaret eden Emine Erdoğan, Nijerya Kadın Sanatçılar Birliği Sergisi'nin açılışını yaptı

Emine Erdoğan, enstitüde Türkçe öğrenen Nijeryalı öğrencilerin ezberlediği İstiklal Marşı'nı dinledi

ABUJA - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, İslam İşbirliği Teşkilatı Üyesi Afrika Ülkelerinin Kanserle Mücadele Farkındalığının Artırılması ve Destek Programı'nın yarınki oturumuna onur konuğu olarak katılmak üzere Nijerya'nın başkenti Abuja'ya geldi.

Emine Erdoğan'ı, Abuja Havalimanı'nda, Nijerya Polis İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı İmaan Suleiman İbrahim ile Türkiye'nin Abuja Büyükelçisi Hidayet Bayraktar ve eşi karşıladı. Emine Erdoğan, daha sonra Abuja'da Nijerya Devlet Başkanı Bola Ahmed Tinubu'nun eşi Remi Tinubu ile bir araya geldi. Basına kapalı olarak gerçekleştirilen görüşmede Tinubu, Emine Erdoğan'ın davetine icabet edip, programın onur konuğu olarak Abuja'ya gelişinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Emine Erdoğan'ın katılımının programın görünürlüğü ve etkinliğini artıracağına olan inancını paylaşan First Lady Tinubu, ayrıca dün düzenlenen Kalkınma için Afrikalı Lider Eşleri Organizasyonu hakkında da Emine Erdoğan'a bilgi verdi.

Geçen ay Türkiye'ye yaptığı ziyaretin çok verimli geçtiğini belirten Tinubu, ev sahipliğinden dolayı Emine Erdoğan'a teşekkürlerini iletti.

Emine Erdoğan, Nijeryalı kadın ressamların sergisini açtı

Emine Erdoğan, daha sonra Abuja'daki Yunus Emre Enstitüsünü ziyaret etti. Burada Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Musa Erbaş, Nijerya Kadın Sanatçılar Birliği Başkanı Maryam Maigida ve Afrikalı çocuklar tarafından karşılanan Emine Erdoğan, Nijerya Kadın Sanatçılar Birliği Sergisi'nin açılışını yaptı. Açılış kurdelesini Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Afrikalı çocuklarla kesen Emine Erdoğan, kadın ressamların yaptığı 12 eseri inceledi, eserlere ilişkin bilgi aldı.

Emine Erdoğan, daha sonra Yunus Emre Enstitüsünde Türkçe öğrenen Nijeryalı çocuklarla bir araya geldi. Nijeryalı öğrenciler tarafından gerçekleştirilen flüt dinletisinde "Katibim" eseri de sunuldu. Ayrıca çocuklar tarafından ezberlenen İstiklal Marşı'nın 10 kıtası seslendirildi. Emine Erdoğan, çocuklarla sohbet edip, fotoğraf çektirdi.

"İslam İşbirliği Teşkilatı Üyesi Afrika Ülkelerinin Kanserle Mücadele Farkındalığının Artırılması ve Destek Programı", 2016'da İstanbul'da Emine Erdoğan öncülündeki ilk oturumu düzenlenen etkinliğin, devamı niteliğini taşıyor. Emine Erdoğan, yarın açılış oturumunun onur konuğu olarak katılımcılara hitap edecek.

"Güç ve gönül birliği ile farkındalığın artacağına inanıyorum"

Öte yandan, Emine Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Abuja'da, Nijerya Cumhurbaşkanı'nın eşi Oluremi Tinubu ile bir araya geldiklerini bildirdi. Emine Erdoğan, mesajında şu ifadeleri kullandı:

"13. İslam Zirvesi kapsamında 2016 yılında, İstanbul'da ilk oturumunu düzenlediğimiz programın devamı niteliğinde olan 'İslam İşbirliği Teşkilatı Üyesi Afrika Ülkelerinin Kanser ile Mücadele Farkındalığının Artırılması ve Destek Programı'nın bu sene Nijerya'nın ev sahipliğinde gerçekleştiriliyor olması memnuniyet verici. Hem kendi ülkesinin sağlığı hem de dünya sağlığı için böylesi önemli bir konuya Afrika'da öncülük etmesinden dolayı Sayın Tinubu'ya gönülden teşekkür ediyorum. Zirvenin sonuçlarının hayırlara vesile olmasını diliyor, güç ve gönül birliği ile farkındalığın artacağına inanıyorum."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Emine Erdoğan Nijerya Abuja Kültür Politika Dünya Güncel Haberler

AK Parti'yi karıştıran ikramiye iddiası! 'Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önüne götürmeye yüzüm yok'

AK Parti'yi karıştıran ikramiye iddiası! "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önüne götürmeye yüzüm yok"

Belediye Başkanı Gökhan Mustafa Demirtaş'a cinsel saldırı suçundan hapis cezası

Belediye Başkanı Gökhan Mustafa Demirtaş'a cinsel saldırı suçundan hapis cezası

Erdoğan: Sahipsiz köpeklerin sahiplendirilmesini amaçlıyoruz, bunu başarabilirsek sonraki adıma gerek kalmayacak

Erdoğan: Sahipsiz köpeklerin sahiplendirilmesini amaçlıyoruz, bunu başarabilirsek sonraki adıma gerek kalmayacak

AK Parti'nin ağabeyleri, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı iki konuda uyardı

AK Parti'nin ağabeyleri, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı iki konuda uyardı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title