Haberler

Zyxel, Türkiye'yi Yeni Yatırım Üssü Seçti

Merkez Ofisi Tayvan'da Bulunan Adsl ve Network Alanında Faaliyet Gösteren Zyxel, Türkiye'yi Yeni Yatırım Üssü Olarak Seçti.

Merkez ofisi Tayvan'da bulunan ADSL ve network alanında faaliyet gösteren ZyXEL, Türkiye'yi yeni yatırım üssü olarak seçti.

ZyXEL'in Türkiye'de kuracağı teknoloji üssü, Tayvan'daki merkez ofisi, Amerika ve Çin'den sonra 4. büyük yatırım olacak.

Türkiye'yi Orta Doğu ve Afrika'nın servis ve destek merkezi haline getiren ZyXEL, Türkiye'de AR-GE çalışmaları yapacak ve ürettiği teknolojileri çevre ülkelerle de paylaşacak.

Şirket, personel istihdamı, ofis kurulumu, iş geliştirme ve daha iyi servis destek sunma amaçlı kullanılmak üzere tamamlanan 4 milyon YTL'lik nakit dış kaynak aktarımından sonra devam edecek yatırım detaylarını, üniversiteler ve KOSGEB bünyesinde sürdürecek.

ZyXEL İletişim Teknolojileri A.Ş. Genel Müdürü Vefa Tarhan, düzenlediği basın toplantısında, tüm dünyada ADSL, DSL ve network ürünlerinde dünya devi olan ZyXEL'in Türkiye'yi yeni teknoloji üssü olarak seçtiğini söyledi. Tarhan, Türkiye ayağı 2007 Haziran ayında kurulan şirketin, Türk Telekom'un en büyük tedarikçilerinden biri olduğunu belirtti.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Tarhan, Türkiye'nin ZyXEL için ilk olarak teknik destek merkezi olduğunu, buradan çevre ülkelere, Orta Doğu'ya ve Afrika'daki ülkelere destek sağlanacağını bildirdi.

ZyXEL için Türkiye'nin 4. AR-GE merkezi olması ile ilgili bir soruya karşılık da Tarhan, son dönemde hükümetin AR-GE ile ilgili yabancı firmalardan ciddi talepleri olduğuna işaret ederek, “4. ülke olabiliriz. İlk etapta bir birim kuracağız. Türkiye bölgeden en fazla yatırımı alan lider ülke oldu. Burası gelişim ve büyüme merkezi olacak” dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title