Haberler

Zülfü Livaneli: "Türkiye'yi Vurdular"

Öldürülen Hrant Dink'in Genel Yayın Yönetmenliğini Yaptığı Agos Gazetesi'ne Taziye Ziyaretleri Sürüyor. Gazateye Gelen Müzisyen ve Yazar Zülfü Livaneli, "Hrant Dink'in Şahsında Türkiye'yi Vurdular.

Öldürülen Hrant Dink'in Genel Yayın Yönetmenliğini yaptığı Agos Gazetesi'ne taziye ziyaretleri sürüyor. Gazateye gelen müzisyen ve yazar Zülfü Livaneli, "Hrant Dink'in şahsında Türkiye'yi vurdular. Türkiye bu kör milliyetçilik batağından kurtulmadıkça bunlar devam edecek. 17 yaşında da arkadaşlarımız öldürülüyordu, bu yaşa geldik hala arkadaşlarımız öldürülüyor. Kendini milliyetçi zannedenler aslında Türkiye'ye daha büyük kötülüğü yapıyor. Bu kör ve kaba milliyetçilik, Türkiye'ye zarar veren, Hrant'ı ve arkadaşlarımızı alan bir milliyetçiliktir. Bunun devlet zihniyetinden ve bilinçten kaldırılması lazım. Çağdaş, demokrat, aydınlık bir Türkiye için herkesin çalışması lazım" şeklinde konuştu.

"DEVLET GÜÇLERİ ÜSTÜNE GİTMİYOR, GİZLİ BİR MÜSAMA VAR GİBİ GÖRÜNÜYOR"

Cinayetin tek bir kişinin düşüncesiyle yapılamayacağını, organize olduğunu dile getiren Livaneli, "Beyinleri yıkanmış, ellerine silah tutuşturulacak çok çocuk var. Rahip Santoro cinayeti çözülseydi belki Hrant yaşıyor olacaktı. Belli bir örgütlenme Türkiye'yi mahvetme yolunda ilerliyor. Devlet güçlerinin bu olayın üstüne çok güçlü bir biçimde gitmediğini görüyoruz. Gizli bir müsama var gibi görünüyor" dedi. Kendilerini milliyetçi zannedenlerin Türkiye'ye en büyük kötülüğü yaptıklarını tekrarlayan Livaneli, "Valilik makamına çağırdığı gazeteciyi nasıl koruma altına almaz bunu sormak gerek" diyerek, "Keşke son 1 yıl içinde yazılanları çizilenleri bir kitap haline getirsek de unutmasak" şeklinde konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title