Haberler

Zülfü Livaneli'den Unutulmaz Konser

Güncelleme:

19 Mayıs etkinlikleri kapsamında Mersin'de konser veren Zülfü Livaneli, sevenlerine unutulmaz bir gece yaşattı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlama etkinlikleri kapsamında Mersin'de konser veren ünlü sanatçı Zülfü Livaneli, sevenlerine unutulmaz bir gece yaşattı.

20 Mayıs'ta yapılması planlanan konser, Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki bombalı saldırılarda 51 kişinin hayatını kaybetmesi nedeniyle ertelenmişti. Bugün Cumhuriyet Meydanı'nda Mersinli hayranlarının karşısına çıkan Zülfü Livaneli, konser boyunca birbirinden güzel şarkılarını seslendirerek sevenlerine unutulmaz anlar yaşattı. Konseri, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan ile CHP PM üyesi Fikri Sağlar da izledi. Konsere 'Merhaba' şarkısı ile başlayan Zülfü Livaneli, 2 saat boyunca sahnede kaldı. Konser sırasında konuşan Zülfü Livaneli, tüm ekip adına Mersinlilere teşekkür ederek, "Mersinlilerin kalitesini, dostluğunu her zaman biz yaşadık. Ama şunun bilinmesi gerekiyor. Bizim ülkemizde bizi ayıran yüzde 1, yüzde 2'ye bakılıyor. Niye bizi birleştiren yüzde 98, yüzde 99'a bakılmıyor. Ben Türkiye Cumhuriyeti'nin yanında neyim ki bir hiçim, bir nokta bile değilim ama benim yaptığım bu şarkılar, benim bestelediğim bu şarkılar nereye gitseniz böyle söyleniyor. Esas kimlik budur. Bizi birleştiren bunlar. Bizi birleştiren şeyler 'Yemen' türküsünü duyduğumuz zaman gözümüzün yaşarmasıdır. Bizi birleştiren şeyler kültürdür. Ben dolayısıyla Türkiye'den hiçbir zaman korkmadım, korkmayacağım da. Çünkü Mustafa Kemal ve arkadaşları öyle sağlam bir temel attılar ki, bu temelin yıkılmasına imkan yok. Hiç kimse yıkamaz, hiç kimse" dedi.

Konser sonunda Zülfü Livaneli'ye teşekkür ederek çiçek takdim eden Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan ise, Mersin'in artık bir kültür ve sanat şehri olduğunun altını çizerek, "Mersin'de öyle bir seyirci kitlesi var ki, artık hangi sanatçı gelirse gelsin o sanatçının şarkılarının hepsini ezbere biliyorlar. Hep coşkulular, hep bu alanı dolduruyorlar. Biz bunu gördük ve Mersin'de artık dört müzik festivali yapılıyor. Mersin festivaller şehri oldu. Hafta arası olmasına rağmen bu kadar kişinin buraya gelmesi de beni ayrıca mutlu etti. Herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Magazin

Mustafa Kemal Atatürk Zülfü Livaneli 19 Mayıs Magazin Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title