Haberler

    Zuckerberg'den İddialara Yanıt!

    Facebook CEO'su Mark Zuckerberg, sosyal ağa yönelik ağır eleştirilere böyle yanıt verdi!

    Sosyal dev Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg, sosyal ağda yer alan haberlerin sahtelik oranına dair önemli açıklamalarda bulundu. ABD'deki başkanlık seçimleri süresince sosyal ağa dair ortaya atılan iddialarda Facebook'un sahte haberleri ön plana çıkarmasının seçmenlerin tercihlerini etkilediği öne sürülmüştü. Zuckerberg, yeni bir açıklamayla bu iddiaların gerçek dışı olduğunu belirtti.

    Facebook'un haber akışında özellikle seçim günü yaklaştıkça görülmeye başlayan asılsız haberlerin sayısındaki artışın, seçmenleri bir şekilde motive ettiği iddia edilse de, Zuckerberg buna katılmıyor: "Facebook üzerindeki içeriklerin tamamı, insanların gördüğünün yüzde 99'undan fazlası gerçek ve güvenilir. Sadece çok küçük bir kısmı sahte haberler ve aldatmacalardan oluşuyor. Aldatmacalar da sadece tek bir partizan görüşle ya da hatta sadece politikayla da sınırlı değil. Sonuç olarak, bu durum aldatmacaya yönelik haberlerin bu seçimin sonuçlarını herhangi bir doğrultuda değiştirmesini olanaksız kılıyor."

    Facebook'ta aldatmacaya yönelik içeriklerin olmasını istemediklerini belirten Zuckerberg, hedeflerinin insanların kendilerine en anlamlı gelen içerikleri göstermek olduğunu ve insanların doğru haberler istediklerini de ekledi. Bu doğrultuda zaten oldukça etkili önlemler uyguladıklarını ve bunu engellemek yapabilecekleri çok daha fazla şey olduğunu ifade eden CEO şöyle devam etti: "Topluluğumuzun bize hangi içeriğin en anlamlı olduğunu söyleyebilmesini sağlayacak yolları bulabileceğimize inanıyorum. Fakat kendimizi tek doğruyu bilen kişiler olarak görmememiz için son derece dikkatli olmamız gerektiğine inanıyorum."

    Kaynak: Chip.com.tr / Teknoloji

    Mark Zuckerberg Facebook Teknoloji Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title