Haberler

Zorya-Fenerbahçe Maçından Notlar

UEFA Avrupa Ligi A Grubu ilk maçında deplasmanda Ukrayna'nın Zorya takımıyla karşılaşan Fenerbahçe'de teknik direktör Dick Advocaat, Spor Toto Süper Lig'de 1-0 kaybedilen Bursaspor maçının ilk 11'inde 5 değişikliğe gitti.

UEFA Avrupa Ligi A Grubu ilk maçında deplasmanda Ukrayna'nın Zorya takımıyla karşılaşan Fenerbahçe'de teknik direktör Dick Advocaat, Spor Toto Süper Lig'de 1-0 kaybedilen Bursaspor maçının ilk 11'inde 5 değişikliğe gitti.

Hollandalı teknik adam, Odessa kentindeki Chornomorets Stadı'nda yapılan maça takımını, Volkan Demirel, Şener Özbayraklı, Kjaer, Skrtel, Hasan Ali Kaldırım, Salih Uçan, Mehmet Topal, Souza, Alper Potuk, Stoch ve Sow ilk 11'i ile sürdü.

Advocaat, Süper Lig'in 3. haftasında 1-0 kaybedilen Bursaspor maçında ilk 11'de oynayan Ozan Tufan, Van der Wiel ve Neustaedter'i Zorya mücadelesinde yedek kulübesine çekti. 68 yaşındaki teknik adam, cezalı Volkan Şen ile Dinamo Kiev'de forma giyerken 2014-2015 sezonundan cezası bulunan yeni transfer Lens'i Zorya maçında kullanamadı.

Deneyimli teknik direktör, bu oyuncuların yerine Kjaer, Mehmet Topal, Şener Özbayraklı, Salih Uçan ve Stoch'u görevlendirdi.

Fenerbahçe'nin yedek kulübesi ise Ozan Tufan, Van der Wiel ve Nuestaedter'in yanı sıra Van Persie, İsmail Köybaşı, Fabiano ve Emenike'den oluştu.

Şener, ilk kez ilk 11'de

Fenerbahçe'nin milli sağ beki Şener Özbayraklı, bu sezon ilk kez bir resmi maça ilk 11'de başladı.

Sarı-lacivertli takımın bu sezon UEFA organizasyonları ile Spor Toto Süper Lig'de yaptığı toplam 7 maçta bir kez forma giyen Şener, onda da sonradan oyuna dahil oldu.

Kjaer ve Mehmet Topal döndü

Fenerbahçe'de cezası nedeniyle son resmi maçta oynayamayan Simon Kjaer ile iki resmi maçta forma giyemeyen Mehmet Topal, Zorya karşılaşmasıyla ilk 11'deki yerlerini aldı.

Spor Toto Süper Lig'in ilk haftasında yapılan Medipol Başakşehir maçında kırmızı kart gören Mehmet, cezası nedeniyle ligdeki Kayserispor ve Bursaspor maçlarını kaçırdı. Kayserispor müsabakasında oyundan atılan Kjaer de Bursaspor maçında forma giyemedi.

Maç öncesi gerginlik

Karşılaşma öncesinde Ukraynalılar ile Türkler arasında gerginlikler yaşandı.

Maçın oynandığı Odessa kentinin çeşitli yerlerinde Ukraynalı taraftarların Türk futbolseverlere saldırdığı öğrenildi. Şehir merkezindeki bir Türk restoranında yemek yiyen Türk taraftarlara yüzleri maskeli Ukraynalı taraftarların saldırdığı iddia edildi.

Ayrıca stat etrafında yaşanan küçük çaplı olaylara müdahale eden Ukrayna polisi, olaylara karışan ev sahibi takım taraftarlarından bazılarını gözaltına aldı.

Tribünlerin yarısı boş kaldı

Ukrayna'nın Odessa kentindeki Chornomorets Stadı'nda yapılan maça iki takım taraftarları da çok fazla ilgi göstermedi.

Ülkenin doğusundaki savaş nedeniyle maçlarını Luhansk yerine Odessa'da yapan ev sahibi ekibin taraftarları, mücadelede takımlarını neredeyse yalnız bıraktı. Zorya takımını kale arkasında küçük bir taraftar grubu desteklerken, tribünlerin çoğunluğunu Odessalı futbolseverler doldurdu.

Fenerbahçe taraftarları ise kendilerine ayrılan yerin yanı sıra ev sahibi ekip taraftarlarının yer aldığı bölümden de bilet alarak, takımlarını destekledi.

Kaynak: AA / Spor

Dick Advocaat Fenerbahçe Bursaspor Spor Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title